Barış Eren

CHP Bilecik Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, "Biz CHP olarak artık muhalefet odaklı bir anlayışı bıraktık, biz bu kafamızı değiştirdik" dedi.

Tüzün, Bozüyük ilçesindeki bir salonda, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri ile yaptığı toplantıda, CHP Bilecik Milletvekili adaylarının, ön seçim yoluyla belirlendiğini hatırlatarak, "Böyle bir demokratik yarışı CHP olarak demokrasi adına, demokrasiyi yaşayabilme adına her siyasi parti kendi adayını kendileri belirlemiş olsalardı, çok daha doğru bir yöntem olurdu. Keşke onlarda bu yöntemi uygulamış olsaydı, o partiye gönül vermiş yoldaşları belki de sıralamayı başka yönde yapacaktı, belki de kentimiz ithal adaylarla dolu olmayacaktı. Bilecik genelinde 20'ye yakın siyasi parti seçimlere katılıyor, maalesef hiç tanımadığımız isimler ilimizde milletvekili aday sıralamasında gözüküyor" diye konuştu.

7 Haziran 2015 tarihinin, laik, demokratik Cumhuriyet'in, parlamenter sistemin ve rejimin son kullanma tarihi olabileceğini savunan Tüzün, şöyle konuştu:

"Bir başkanlık sistemi sevdasıyla yanıp tutuşan zihniyet bugün siyasi iktidarda görev yapıyor, o zihniyeti temsil eden kişi de Cumhurbaşkanlığı köşkünde, değişik bölgelerde bu söylemini hayata geçiriyor ve partisinden 400 milletvekili istiyor. Biz CHP olarak artık muhalefet odaklı bir anlayışı bıraktık, biz bu kafamızı değiştirdik. Biz artık insan ve iktidar odaklı siyaset anlayışını ortaya koyduk. Biz vatandaş, kişi ve kurum olarak devlet ile hükümet anlayışını ayırt edemiyoruz. İlimizde bugünkü iktidar sayesinde 14 bine yakın vatandaşımız sosyal yardımlaşma vakıflarından yardım alıyor. Vatandaşlarımız, 'Sosyal yardımlaşma vakıflarından aldığım yardımı bana AKP hükümeti veriyor, bugünkü Başbakan veriyor' diye düşünüyor. Oysa Türkiye Cumhuriyet'ini yöneten hükümetlerdir, gelen hükümetler bu yardımları anayasa gereği yapmak zorunda kalacaktır. CHP iktidar odaklı bir proje hazırladığı için vakıflardan yapılan yardımların tamamını ve fazlasını vermeye hazırız. Biz CHP olarak emeklilerimizin sorunlarını biliyoruz, emeklilerimiz gerçekten büyük mağduriyet yaşıyor. Biz 'CHP iktidarında sizlerin maaşlarını en az bin 500 lira yapacağız ve dini bayramlarımızda 2 maaş vereceğiz' diyoruz. Kaynak nerede diye soruluyor. Bu ülkede bu hükümet sadece Suriye’den gelenlere 5 milyar dolar yardım yaptı. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı köşkünün devlete 2 milyar dolara mal olduğu söyleniyor. Hükümetin, ülkemize gelen Suriyelilere ve köşküne yaptığı yatırım 7 milyar dolar. Eğer siz 7 milyar doları sadece 2 bayramda emeklilere vermiş olsanız, tam on yıl süreyle emeklilere 2 bayramda maaş verirsiniz."

Türkiye'de gündemi CHP'nin belirlediğini vurgulayan Tüzün, şöyle devam etti:

"Bizim bu projelerimize, artık siyasi iktidar arkadan geliyor. Geçmişte iktidar gündemi belirliyordu, muhalefet o gündeme göre yorum ve eleştiri yapıyordu. Ama şimdi öyle değil, şimdi gündemi Türkiye'de CHP belirliyor ve iktidar partisi ile diğer partiler bizim belirlediğimiz gündeme göre yorumlar yapıyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bozüyük'te de bir taşeronlaşma almış başını gidiyor. Biz CHP iktidarında taşeronluğa son vereceğiz. Her vatandaşımız özel sektörde bugünkü asgari ücretin üzerindeki vergiyi kaldırarak en az asgari ücretin bin 500 lira olacağını söylüyoruz ve taahhüt ediyoruz. Bölgemiz açısında atıl olan fabrikaları CHP iktidarında hayata geçireceğiz. CHP iktidarında sektörel teşvik hayata geçirilecek ve ilimiz, seramik ve mermer konusunda bu kapsamın içine girecek. Bozüyük'te üniversite ve fakülte getirildiği söyleniyor. Sadece 2 yıllık yüksek okul 4 yıllığa çıkartılıyor. İktidarın size anlattığı doğru değil. CHP iktidarında ve benim de parlamentoda bulunduğum dönemde Bozüyük'e 4 yıllık fakülte kazandırılması bizim de boynumuzun borcu olacaktır. Bozüyük'teki Cumhuriyet meydanının kamulaştırma işini bir yerel yönetim beceremiyor. Geçmişte görevde bulunan bizim partililerimiz bunu gerçekleştiriyor ama bugünkü anlayış 'Biz bu kamulaştırmayla ilgili ödentileri yerine getireceğiz' diyor, bizim konuşmalarımızın ardından da geri adım atılıyor. Bir afet yaşandı ve Bozüyük kapalı pazarımızın çatısı yıkıldı. Orada gayrimenkul satın alan arkadaşlarımız var, pazarcı arkadaşlarımız 10 yıl süreyle oradaki işgaliye parasını ödedi. Pazarcı esnafımız ve Bozüyüklülerimiz bu konunun hala çözülemediği noktasında tereddüdünü yaşıyor."

Editör: TE Bilişim