30 Ağustos topraklarımızın işgalden kurtarılıp Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gündür.

30 Ağustos bir milletin zincirlerden kurtulduğu, özgür, onurlu, insanca bir yaşam için ödediği bedellerin sonunda elde ettiği şanlı bir zaferdir.

30 Ağustos, tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal kurtuluş savaşımızın zaferle taçlandığı günün 94’üncü yıl dönümünü gururla, onurla ve coşkuyla kutluyoruz.

94 yıl sonra bugün “Yurtta Sulh Cihan’da Sulh” ilkesinin ne kadar doğru olduğu bölgemizde yaşanan çok acı deneyimlerle bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Üniformalı hainlerin gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde değil, tüm Türkiye’de Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği rotaya bağlı kalmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Gün, vatanımızı bölmek, iç barışımızı bozmak isteyenlere karşı aynı inanç ve kararlılık içerisinde birlik olma, Cumhuriyet kazanımlarını koruma günüdür.

Terör ateşinin yüreklerimizi dağladığı bu acı günlerde aydınlık, özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyor;

Tüm olumsuzluklara rağmen Suriye’de teröre karşı operasyonlarını sürdüren kahraman askerlerimizin görevini başarıyla tamamlayıp burunları bile kanamadan bir an önce vatan topraklarına dönmesi dileğiyle;

Bizlere özgür ve mutlu Türkiye’yi emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Editör: TE Bilişim