Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı Milletvekili adayları ile birlikte parti binasında 24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda Milletvekili Adayları ile kamera karşısına geçerek, iki adayı da Meclis’e göndereceklerini ve bu konuda son derece iddialı olduklarını vurguladı.

Başkan Yaşar, konuşmasında; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak kesinleşmiş Milletvekili adaylarımız ile huzurundayız. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler Türkiye’nin en önemli seçimidir. Tek adam rejimine geçit vermemek adına tüm güçlerimizi kullanarak bu seçimde çalışacağız.1’inci sıra adayımız Yaşar Tüzün ve 2’inci sıra adayımız Faik Akarkarasu isimleri genel merkez tarafından uygun görüldü. Bu iki vekil adayımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. İlimiz biliyorsunuz iki vekil çıkartıyor. CHP İl Başkanı olarak, Millet İttifakı olarak 2 vekil çıkartıp Meclise göndereceğiz.16 yıldır bu ülkeyi yöneten veya yönettiğini iddia eden AK Parti iktidarı, ülkeyi yaşanmaz hale getirdi. Bu arkadaşlar bu yüzden bu süreçte seçim kampanyaları başladığında bu ülkede gezemeyecek duruma gelecekler. Biz iddialı bir partiyiz. İlimizden iki vekili de CHP’den çıkartacağız”ifadelerine yer verdi.

“Su katılım paylarının da nasıl kullanıldığını size açıklayacağım”

Milletvekili adayı Avukat Faik Akarkarasu, kendisini tanıtmasının ardından siyasete ilişkin çarpıcı açıklamalar ve eleştirilerde bulundu.

Tüm siyasi parti adaylarına başarılar dilemesinin ardından AK Parti Milletvekili adayları Selim Yağcı ve Halil Eldemir’in 2 Milletvekili çıkartacağız iddialarını hatırlatan Akarkarasu, “siyasette tabii ki iddialar olacaktır fakat ben de kendilerine 2009 yerel seçimlerini hatırlatmak isterim. Benim aday olduğum dönemde polis okulundan aldıkları oyu hatırlasınlar. O seçimde bir hak gaspı olduğunu biliyorum” dedi.

Ülkenin en büyük sorunu olan ekonomideki kötü gidişattan dolayı hükümete yüklenen Akarkarasu, yerel kaynakların da israf edildiğini söyleyerek, “ Bilecik Belediyesi’nin Sayıştay tarafından istendiğini söylediği su katılım paylarının da nasıl kullanıldığını ben bir iki gün içersinde size açıklayacağım” dedi.

Öte yandan Bilecik’in Kırsal Kalkınma desteklemelerinden yararlanamadığını da söyleyen Akarkarasu, “Bilecik’in bu desteklemelerden neden mahrum bırakıldığını da soracağız” dedi.

Son olarak ta iyi bir seçim kampanyası yapacaklarına inandığını belirten Faik Akarkarasu, “Bilecik’te ezilmedik toprak, sıkılmadık el bırakmayacağız. Ülkenin aydınlık bir yüzü olarak ve ülkeye kurucu iradenin temel unsuru ve CHP ailesi olarak tekrar ülkeye ikinci bir kurucu Meclisi getireceğiz ve ikinci bir kurucu Mecliste ülkeyi parlamenter düzene döndüreceğiz” dedi.

“Çalmayacağız, çaldırmayacağız, çalışacağız”

Akarkarasu’nun ardından sözalan CHP Bilecik birinci sıra Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, konuşmasında CHP’nin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adayları ile seçime hazır olduğunu söylerken, sıralamaya giremeyen CHP Milletvekili aday adayı Çağatay Karaahmet’e teşekkür ederek “hangi konumda olursak olalım CHP’de olmak çok büyük bir gururdur” dedi.

Aynı zamanda TBMM Başkanvekilliği görevinde bulunan Yaşar Tüzün, “Bürokrasiye en yakın olduğum görevim tam da Bilecik halkına hizmete dönüşeceği zamanda yarıda kaldı. Fakat üzülmüyoruz önümüzdeki dönemde de hangi konumda olursak olalım Bilecik için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin daha diğer partiler sahaya inmemişken, 36 ilde miting yaptığını söyleyen Tüzün, bu seçimden başarı ile çıkacaklarının altını çizdi.

Seçim kampanyasını hukuk, demokrasi, eğitim, ekonomi ve dış politika gibi ülkenin kanayan yaraları üzerinde durarak yürüteceklerini belirten Tüzün, 24 Haziran’dan sonra ilk yapacakları iş OHAL’i kaldırmak ve ülkeye demokrasi getirmek olduğunu söyledi.

Ayrıca Yaşar Tüzün olarak ta diyorum ki ben: “Çalmayacağız, çaldırmayacağız, çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının sonunda ilçelerde seçim bürolarının hazır olduğunu ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 1 Haziran günü Bilecik’te miting yapacağını hatırlatan Tüzün, İnce’nin mitingine sadece Bilecik halkının geleceğini, çevre illerden bir katılım için çalışmayacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim