Gökay Şimşek

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe 36.Olağan Kongresinde seçime tek liste halinde giren Gültekin Çalışkan, yeniden Merkez İlçe Başkanı seçilerek güven tazeledi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan kongreye TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, İnhisar İlçe Başkanı İlyas Kumru, Gölpazarı İlçe Başkanı Erkan Erdem, Yenipazar İlçe Başkanı İsmail Kaya’nın yanısıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses, Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Emer, Türkiye Çimse-İş Sendikası Bozüyük Şube Başkanı Osman Vedat Taylan, Türkiye Çimse-İş Sendikası Bilecik İl Temsilcisi İbrahim Tunca, Türkiye Yol-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Sami Akoğlan, Demokrat Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Cinoğlu, Bilecikspor Başkanı Harun Dilek, İl Kongre Delegeleri ve çok sayıda partili katıldı.

“Vezirhan ve Bayırköy Belediyelerini kazanacağımıza söz veriyorum”

Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, seçim satına yaklaştıkça muhalefet görevlerini sert olarak yapacaklarını belirttiği konuşmasında şunları ifade etti:

“2015 yılında siz değerli delegelerimizin teveccühleriyle şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte bu kutsal göreve seçildik. Göreve geldiğimizden kısa bir zaman sonra 16 Nisan Referandumu seçimlerini geçirdik. Başta merkez ilçe olmak üzere ilçelerimizdeki başarılı çalışmalar sonucunda ilimiz Bilecik’te “hayır" çıkarmayı başararak bu onuru tüm Türkiye’ye yaşattık ve yaşadık.

 Yaptığımız ön seçimle milletvekilimiz Sayın Yaşar Tüzün, sandıktan başarıyla çıkmış örgütler olarak yaptığımız başarılı çalışmalarla kendisini parlamentoya 4. kez göndermenin mutluluğunu hep birlikte yaşadık.

Milletvekilimiz sayın Yaşar Tüzün parti grubu içerisinde yapılan seçimle en çok oyu alarak TBMM Başkan Vekilliğine seçilerek Bilecik siyasi tarihinde bir ilki yaşamış ve bizlere de yaşatmıştır. Bu arada sizlerle bir konuyu paylaşmadan da geçemeyeceğim. Başta şahsıma olmak üzere yönetim kurulu arkadaşlarımıza yerelde muhalefet yapmıyoruz şeklinde bazı serzenişlerde bulunulmakta. Bildiğiniz üzere belediye meclis üyelerimizin grup başkanı merkez ilçe başkanlığıdır. Meclis’te bulunan arkadaşlarımızla gündem maddelerini değerlendirip belediye meclisinde gerekli muhalefeti yaptıklarını biliyor ve kendilerini takdir ediyoruz. Seçim satına yaklaştıkça yerelde en sert muhalefeti yapacağımızı buradan sizlere bildirmek istiyorum. Sözlerime son verirken şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımı tekrar bu ulvi göreve seçen siz değerli delegelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyor, bir daha ki kongremizde size bu kürsüden başta Bilecik Belediyesi olmak üzere-Vezirhan ve Bayırköy Belediye Başkanlıklarını kazanan bir merkez ilçe başkanı olmayı sizlere söz veriyorum.”

“Cumhuriyeti korumak için çalışacağız”

TBMM Başkanvekili Milletvekili Yaşar Tüzün ise Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada özetle şunları vurguladı:

“Gelinen noktada da Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka bir parti olmadığını gözlemliyoruz ve görüyoruz. Ben bu kürsülerde gençlik kolları başkanı, merkez ilçe başkanı, il başkanı, belediye başkanı ve milletvekili olarak konuşmalar yaptım. Şimdi de TBMM'nin başkanın vekili yani gerektiğinde Cumhurbaşkanına, Meclis başkanına vekalet eden TBMM'nin ikinci adamı olma noktasında bir sunum yaptığımın farkındayım. Geçmişte milletin vekilliğini yaparken devletin vekilliğini de buna ilave ettiğimizin farkındayım. Dolayısıyla milletin vekili, devletin vekili konumunda Bilecik gibi bir küçük ilden seçilmiş, iki milletvekili olan, biri CHP'den seçilen bir arkadaşınızın, kardeşinizin, ağabeyinizin, evladınızın bu makama gelmesindeki onurum, gururum ve mutluluğum ne kadarsa, tüm ildeki partililerimizin de mutluluğu olduğunun farkındayım.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temsil edildiği en üst makamda olmanın büyük onur ve gurunu yaşadığını dile getiren Tüzün, “bu makama bir Bilecik Milletvekili seçilmesinin de ayrıca bir önemi var. Bu topraklar, kuruluşun ve kurtuluşun toprakları. Bu topraklarda doğup, yaşamış bir insansın Meclis’e Milletvekili olarak gidip, küçücük bir ilin 2 Milletvekilliğinden birini çıkarmış CHP’nin kurumsal olarak en üst makamını temsil eden bir makamda Bilecik Milletvekili seçilmesi şahsen benim onurumun, ailemin onuru kadar da CHP’nin onuru ve mutluluğu olduğunu düşünüyorum” dedi.

2019 seçimlerinde büyük bir mücadeleye gireceklerini kaydeden Tüzün, “ 3 Kasım 2019’da yapılacak. Başkanlık seçiminin ve Milletvekilliği seçiminin ilk basamağı bu yerel seçimler olacak. Biz bu seçimlerde Cumhuriyet’i korumak için çalışacağız. Biz bugün buradaysak, bu Cumhuriyet ve demokrasi sayesinde buradayız. Elimizdeki yetkiyi tek kişiye verirsek Cumhuriyet’in sonu gelecek” dedi.

Seçime tek liste halinde giren Gültekin Çalışkan’ın yeniden Merkez İlçe Başkanı seçilerek güven tazelediği kongrede, Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu:

1-Meral Açık, 2-Ertuğrul Beler, 3-Faruk Çeker, 4-Semiha Doma, 5-Cengiz Kar, 6-Melih Karaçam, 7-Sabri Kaya, 8-Hüseyin Korkman, 9-Abdullah Olcay, 10-Berna Pamukçu, 11-Cihat Sargıl, 12-İsmail Şahin, 13-Erhan Toka, 14-Onur Yıldırım.

Editör: TE Bilişim