CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimlere ilişkin olarak, seçmen kütüklerinde yaptıkları inceleme sonucunda bazı hatalar tespit edildiğini belirtti.

Çalışkan yaptığı açıklamada, adresle bir bağı olmamasına rağmen “misafir seçmen” adı altında seçmen kayıtları tespit edildiğini ifade etti. Vatandaşları seçmen kağıtlarını kontrol etmesi konusunda uyaran Çalışkan’ın açıklaması şu şekilde oldu:

“İsmetpaşa Mah. de tek konut olmasına rağmen, burada aile ile hiçbir akrabalık ilişkisi, hukuki kira ilişkisi veya benzeri hiçbir fiili ilişkisi bulunmayan, üstelik tek bağımsız konutun olduğu meskene bir misafir seçmen olarak adlandırdığımız kişinin burada seçmen kaydını tespit ettik. BUNA İLİŞKİN BELGELER TARAFIMIZDA BULUNMAKTADIR.ELİMİZE ULAŞAN SEÇMEN OY PUSULASINDA A.G. İSİMLİ ŞAHSIN BU ADRESE HATAEN SEÇMEN KAYDEDİLDİĞİNİ DÜŞÜNMEKTEYİZ.

Yine aynı şekilde bu adresle ilgisi olmayan seçmen tespitleri yapıldı. Bunlar basit örneklemeler.

Yine pek çok noktada buna benzer misafir seçmen dediğimiz seçmen kayıtları mevcuttur. TÜM HEMŞERİLERİMİZİ ADRESLERİNE ULAŞAN SEÇMEN KAĞITLARINI KONTROL ETMELERİNİ, EVLERİNDE BU TİP MİSAFİR SEÇMENLER VAR İSE BU SEÇMEN LİSTELERİNİ MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞIMIZA BİLDİREREK BAŞKA YERLERDE MÜKERRER KAYIT OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA ARAŞTIRMA YAPMAMIZA YARDIMCI OLMALARINI SAYGIDEĞER HEMŞERİLERİMİZDEN ÖNEMLE RİCA EDERİZ.

Editör: TE Bilişim