Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü,23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine yönelik yürütülen kampanya çerçevesinde Ekrem İmamoğlu’na nakdi para yardımı gerçekleştirdi.

Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyelerinden oluşan heyet Bilecik İş Bankası Merkez Şubesi’ne giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla para yardımı gerçekleştirdiler.

“Bilecik CHP örgütünün yoğun çalışması olacaktır”

Bağış sonrası ellerindeki dekontlar ile banka önünde konuya ilişkin açıklama yapan İl başkanı Metin Yaşar, “Bileciklilerin yoğun yaşadığı İstanbul’un Kartal ve Pendik ilçelerinde hemşerilerimiz ile buluşacağız” dedi.

Yoğun bir seçim kampanyasına hazırlandıklarını söyleyen İl Başkanı Metin Yaşar;

“Bildiğiniz gibi 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da yapılan itiraz sonucunda seçmenlerimizin iradelerine ipotek kondu.Ekrem İmamoğlu’nun hakkı gasp edildi.Bu nedenle seçimler 23 Haziran’a ertelendi.Bide bu bağlamda,bugün İmamoğlu’na sembolikte olsa bir destekte bulunmak üzere partilerimizle,yöneticilerimizle,Milletvekilimizle,Belediye Başkanımızla birlikte bir kampanya başlattık ve bu kampanyada amacımız;bu seçimlere Bilecik örgütünün de son derece duyarlı olarak hazırlandığının bir göstergesi olsun istedik.Tabiki İstanbul seçimleri ile ilgili Bilecik CHP örgütünün yoğun çalışması olacaktır.

Özellikle Bilecikli hemşerilerimizin yoğun olduğu Kartal,Pendik gibi bölgelerde hemşeri derneklerimizle,oradaki partililerimizle bulaşacağız.Bunun planlamasını ve programını bugün yaptık.Bu hafta çalışmalarımızı yürüteceğiz.Zaten Çarşamba günü il başkanları toplantısında da Bilecik örgütünün ne tür katkılar verebileceğini söz alarak görüşlerimizi bildireceğiz.

Burada bizim ağırlıklı olarak öncelikle Bilecikliler olarak orada bir seçim bürosu açmayı planladık. Bunu da bu hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. Oradaki hemşerilerimizi ve partililerimizi o seçim bürosunda buluşarak bu seçime katkı vermeye çalışacağız.” Dedi.

“Sezar’ın hakkının tekrar Sezar’a verilmesini talep ediyoruz”

Milletvekili Yaşar Tüzün ise, ilk planlarının İstanbul’da yaşayan Bilecikliler ile bir araya gelmek olduğunu söylerken, İstanbul’daki seçmenlerden Mart ayında seçmiş oldukları Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun arkasında durmalarını istedi.

Tüzün, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Örgütü olarak Belediye Başkanımız,Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte yapılacak seçimlerde sayın İmamoğlu’na katkı vermek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.Bugünkü yatırılan paranın miktarı hiç önemli değil.Önemli olan katılım sayısı.Partililerimiz zaten kapmaya başladığından bugüne kadar gerekli katkıyı ve desteği vermek üzere bankaların şubelerine giderek katkıda bulunmuşlar.

Netice itibari ile bir seçim oldu.Milletin sandığından çıkan İmamoğlu,maalesef AKP’nin yargısından çıkamadı.Geçmişte bunun aynısı başına gelmiş birisi olarak bunu çok iyi biliyorum ki, milletin duyarlılığı,milletimizin sağ duyusu,yeniden yapılacak seçimlerde sayın İmamoğlu’nu büyük bir farkla yeniden seçimi kazanacağına inanıyorum.Milletvekili olarak,Belediye Başkanlarımız ile birlikte zaten kampanyada zaten aktif olarak yer alacağız.

Ben İstanbul’da yaşayan 16 milyon İstanbulluya şunu söylemek istiyorum: siz Mart ayında seçmiş olduğunu Belediye Başkanının arkasında duracaksınız.Onu yeniden seçeceğinize yürekten inanıyorum.Bizde her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade ediyorum.

Tabi İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını Ekrem İmamoğlu’nun kazanması demek, Bilecik Belediyesi’nde Semih Şahin’in kazanması durumuna da gelecektir.Dolayısıyla oradaki Belediyenin başta proje,katkı ve destek yönünden başta Bilecik Belediyesi olmak üzere Bozüyük Belediyemiz CHP’li Belediyeler olsun-olmasın diğer belediyelerimize bir hemşeri anlayışı içerisinde,onların katkılarını ve desteklerini alacağız.Dolayısıyla öncelikle İstanbul’da yaşayan tüm Bilecikli hemşerilerimizden Ekrem İmamoğlu’na katkı ve destek istiyoruz.Sezar’ın hakkının tekrar Sezar’a verilmesini talep ediyoruz.”

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, “Egemenlik kayıtsız şartsı milletindin” sözüne vurgu yaparak Ekrem İmamoğlu’nu tekrardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin koltuğuna oturtacaklarını vurguları.Başkan Şahin konuşmasının devamında ise;

“Biz seçimden önce ‘Mart’ın sonu Bahar olacak’ demiştik.Hakikaten seçim sonucunda da,ışıl ışıl bir Bahar getirdik bu ülkeye.Bizler bir parti devleti yargısını aşamadık.Bu çerçevede bütün partililerimizin,partili olmayan gönüllülerimiz de var.Duyarlı davranışıyla Ekrem İmamoğlu’nu tekrardan koltuğuna oturtacağız. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözcüğünün anlamını ikinci kez de olsa onlara kanıtlayacağız. O yüzden bu konuda duyarlı davranan tüm Bileciklilere teşekkürlerimi iletiyorum.Bizler İstanbul’da da çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim