CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenlerine sadece CHP’nin katıldığını belirterek programa katılmayan partileri eleştirdi. Yaşar, açıklamasında “İktidarın öğretmenlerimize bakışını, onlara verdiği değeri bu tören vesilesiyle bir kez daha ortaya çıkmıstır.” dedi. “öğretmenlerimize değer vermeyen zihniyeti şiddetle kınıyorum” diyen Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:       

“Bizi aydınlık yarınlara hazırlayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar görevlerınde başarılar dilerim. Öğretmen kökenli bir il başkanı olarak 24 kasım 2016 perşembe saat 14.00’de başöğretmenimizin huzurunda İl Milli Eğitim Müdürümüzün koyduğu çelenk sunumunda biz Cumhuriyet Halk Partililerin dışında hiçbir siyasi partinin bu törene iştirak etmeyişi beni son derece rahatsız etmiştir. İktidarın öğretmenlerimize bakışını, onlara verdiği değeri bu tören vesilesiyle bir kez daha ortaya çıkmıstır.      

Ben öğretmenlerimize değer vermeyen zihniyeti şiddetle kınıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında öğretmenlerimizin hak ettikleri özlük haklarının verilmesi ve onların en iyi şekilde eğitim vermesine olanak sağlayacak düzenlemelerin yapılacağını ifade ediyor, bir kez daha tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim