Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar alınan erken seçim kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Yaşar, “Siyasette baston görevi görenler de, tek adam rejimi kuranlar da 24 Haziran’da sandığa gömüleceklerdir.”dediği açıklamasında şunları ifade etti

“İster erken seçim deyin ister baskın seçim deyin alınan seçim kararı iktidarın tükenmişliğinin, ülkeyi yönetemiyor olmasının bir itirafıdır.

OHAL şartları altında olsa da baskın bir tarih belirlense de seçmenimizin ekonomik gidişatını ve adaletin terazisini çok yakından takip ettiğini bilmekteyiz. O nedenle millet, 16 Nisan 2017’de yarım kalan ve sabote edilen Referandumun cevabını 24 Haziran 2018 seçimlerinde sandıkta verecektir. Siyasette baston görevi görenler de, tek adam rejimi kuranlar da 24 Haziran’da sandığa gömüleceklerdir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin elde edeceği başarıdan korkup genel iktidara giden yolun yerel iktidardan geçtiğini gören iktidar ve ortağı erken seçim için düğmeye basmıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanamayacaklardır. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Yönetimleriyle, Gençlik ve Kadın Kollarıyla ve tüm üyeleriyle seçime hazırdır.

Ohal yetkileriyle fiili olarak uygulanan ve resmi olarak da uygulanmak istenen tek adam rejimine geçit verilmeyecektir.”

Editör: TE Bilişim