Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, partisinin kesinleşmiş Milletvekili adayları ile kameralar karşısına geçerken, AK Parti teşkilatının 24 Haziran seçimlerinde “Bilecik’ten iki Milletvekili göndereceğiz” iddiasına ilişkin sert sözler sarfetti.

“Bir insanın iddialı konuşabilmesi şöyle backround'una bakması gerekir”

İl Başkanı Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ile Milletvekili adayları Selim Yağcı ve Halil Eldemir’in iki milletvekilini de Meclise göndereceklerini belirtmeleri üzerine değerlendirmede bulunarak,“geçtiğimiz gün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Milletvekili adayları açıklamalar yapmışlar. Ve bu açıklamalarda şunu diyorlar: “öyle bir güçlüyüz ki iki tane Milletvekili çıkartacağız” ve iddialı konuşuyorlar. Bende buradan diyorum ki; bir insanın iddialı konuşabilmesi için şöyle bir bekrauntuna bakması gerekir diyorum” ifadelerine yer verdi.

“İki Milletvekili çıkartacağız gücünü nereden alıyorsunuz?”

Başkan Yaşar, konuşmasının devamında; “Bilecik’te iki Milletvekili çıkartacağız gücünü nereden alıyorsunuz?” diyerek AK Parti Bilecik Milletvekili adaylarına sert çıkışırken, “bu ülkede ve Bilecik’te iki Milletvekili çıkartacağız gücünü nereden alıyorsunuz. Siz hiç çarşıda, pazarda, köyde, kentte gezmiyor musunuz? 16 yıldır bu ülkeyi yöneten ve yönettiğini iddia eden AKP iktidarı bu ülkeyi yaşanmaz bir duruma getirdi. Hepiniz bunu yakinen biliyorsunuz. Esnafımız her gün kepenk kaldırıyor, çiftçimiz ürettiğinin karşılığını alamıyor, hayvancılık tamamen yok oldu. Bunun yanında bütün tarımsal temel ürünlerimizi artık ithal eder konuma geldik. Gelir dağılımında adalet yok. Diyorlar ki: “Biz geldiğimizde 2 bin 500 olan Milli Gelirimiz bizimle birlikte 10 bin Dolar’ı geçti” diyorlar. Doğrudur bu 10 bin Dolar gelir dağılımı kimlere gitti? Nerelere gitti? Ben bakıyorum çevremde bu gelir dağılımından payını alan hiç kimse yok. Ne çiftçimiz aldı, ne esnafımız aldı, ne işçimiz aldı. Kim aldı bu paraları? Hep yandaşlara gitti bu paralar. Belirli sermaye gruplarının eline geçti. Bu arkadaşlar yarın seçim kampanyası başladığı zaman acı gerçekle karışılacaklar. Esnafımız diyecek ki hangi yüzle geldiniz buraya, çiftçimiz diyecek ki hangi yüzle geldiniz buraya! Ve bu ilde gezemeyecek konuma gelecekler bunlar” dedi.

“Milletvekilinin ikisini de Cumhuriyet Halk Partisi olarak çıkartacağız”

Son olarak İl Başkanı Metin Yaşar, “iki Milletvekilinin ikisini de Cumhuriyet Halk Partisi olarak çıkartacağız” iddiasında bulunurken, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün bu sorunları bilen bir parti, bu sorunların çözümünü de bilen bir partiyiz. Onun için biz alnımız açık, başımız dik adaylarımız ile birlikte bu propaganda sürecini hep birlikte göğsümüzü gere gere gerçekleştireceğiz. Ben bu nedenle diyorum ki; biz iddialı bir partiyiz iki Milletvekilinin ikisini de Cumhuriyet Halk Partisi olarak çıkartacağız.”

Editör: TE Bilişim