23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanı Metin Yaşar bir mesaj yayınladı.Yaşar mesajında şunları aktardı:

“23 Nisan milletimizin azim ve kararlılık ile egemenliği eline aldığı gündür.

23 Nisan ülkemizin karanlıktan çıktığı, işgal ve tutsaklık zincirlerini kırdığı, kendi geleceğini kendi yazmaya başladığı gündür.

23 Nisan milletimizin egemenliğe sahip oldukça özgür ve bağımsız yaşayacağının müjdecisi, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, çocuklarımızın geleceğinin de sigortasıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Bugün bir kez daha görevimiz Cumhuriyet'e, demokrasiye ve milli egemenliğe sahip çıkmaktır.

16 Nisan tarihinde halkoylamasına sunulan, egemenliğin milletten alınarak saraya verilmesine, demokrasinin yok edilerek bir tek adam rejimi kurulmasına imkan veren teklif halkımızın en az yarısının hayır diyen sesi ile karşı karşıya kalmıştır.

Yüksek Seçim Kurulu almış olduğu hukuksuz kararla seçimlerin meşruiyetine bütün dünyanın ve halkımızın gözünde darbe vurmuştur.

Seçim güvenliğini sağlamakla görevli Yüksek Seçim Kurulu, 49 milyon oy kullanan vatandaşımızın gerçek iradesini ortaya koymasını engellemiş, hukuk dışı yöntemlerle milli iradeyi gasp etmeye çalışmıştır.

Hukuk dışı yöntemlerle anayasa üretilemez. Oldu bittiye getirilerek toplumsal bir sözleşme dayatılamaz. Halkın yarısının onay vermediği bir anayasa yürürlüğe giremez.

16 Nisan tarihinde yapılan halk oylaması gayri meşru, Yüksek Seçim Kurulu'nun anayasaya ve kanuna aykırı kararı ile ortaya çıkan sonuç yok hükmündedir.

Milli iradenin tam olarak ortaya çıkması ve halkımızın kararının herkes tarafından görülmesi ancak bu seçimlerin iptali ve adil bir şekilde yenilenmesi ile mümkün olacaktır.

Bu durum sadece hayır diyen geniş çoğunluğun değil, hukuktan, demokrasiden yana olan 80 milyon bütün vatandaşlarımızın ortak beklentisidir.

Milletimiz iradesinin çalınmasına, ancak hırsızlara yakışacak yöntemlerle kendisine bir rejim dayatılmasına asla izin vermeyecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi tarihten aldığı sorumluluk ile halkımızın bu haklı talebinin yerine getirilmesi, milletimizin haklarının korunması için hukukun izin verdiği bütün meşru araçlarla mücadelesini sürdürecektir.

Her zaman olduğu gibi sonunda kazanan milletimiz, milletimizin hakları ve adalet olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: TE Bilişim