Önceki gün gerçekleştirilen Mart ayı belediye meclis toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu Belediye tarafından yaptırılan ve teslim tarihleri geçen projelerle ilgili bir soru önergesi sundu. Önergede; Yaşayan Kent Müzesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Bilecik Terminal Binası ve Bilecik Belediyeler birliği Katı Atık Tesisinin teslim tarihinde ciddi gecikmeler bulunduğu belirtilen önergede, “Yüklenici firmalar mı yanlış seçildi yoksa başka nedenler mi var?” sorusu soruldu. Bu gecikmeler sonucunda herhangi bir cezai işlem uygulanılıp uygulanılmayacağı sorusuna Selim Yağcı; bu firmaların her birinin farklı yüklenici firmalar olduğunu ve herkese açık ihalelerle belirlendiğini, yapılan işlerde beğenmedikleri yerler olduğunda buraları değiştirdiklerini ve bu tip durumların da teslim süresine etki ettiğini, gecikmelerin kaynağının belediye olmadığını ve gecikmelerden kaynaklanan tazminat şartlarının ihale sözleşmesinde yer aldığı şekliyle yüklenicilerden tahsil edildiğini ifade etti.

ÜSTGEÇİDİN ASANSÖRÜ NEDEN ÇALIŞMIYOR?

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, toplantısında sundukları bir diğer soru önergesiyle; Şeyh Edebali Kültür Merkezi önünde bulunan, Hürriyet Mahallesini Bahçelievler mahallesine bağlayan üstgeçidin asansörünün çalışmadığını belirttiler ve engelli vatandaşların mağdur olmaması için soruna yönelik çalışma yapılmasını istediler. Meclis üyeleri ayrıca ilimizde engelli vatandaşlar için özel park alanı bulunmadığına da dikkat çekerek bu konuyla ilgili de çalışma yapılmasını istediler.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Asansörün bozuk olmadığını, sadece engelliler için olduğunu belirtti ve kartı olmayan kişilerin kullanamadığını söyledi. Engelliler için ayrılan park alanlarıyla ilgili olarak da açıklama yapan Selim Yağcı, mevzuatta bu yönde şartlar olduğunu, kendilerinin de bu şartlara uyduklarını ve şehrin belirli yerlerinde engelli araçları için park alanları oluşturduklarını söyledi. Yağcı, kış şartlarıyla bu çizgilerin silinmiş olabileceğini söylei ve eksik çizgilerin bahar aylarında yeniden çizileceğini söyledi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARININ İSİMLERİ SİTEYE EKLENSİN

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediye Meclis Üyleleri, Belediyenin internet sitesinde bazı eski belediye başkanlarının isimlerinin yazmadığını belirterek, bu durumun düzeltilmesini istediler. Mart ayı meclis toplantısının sonunda Meclis Başkanlığına sunulan soru önergesinde; Bilecik Belediyesinin resmi internet sitesinde eski belediye başkanları bölümünde 1926 yılından 1940 yılına kadarki dönemde başkanlık yapan Akif Güngör, Ali Dedeoğlu, Ali İpek, Hilmi Mercimekoğlu ve Yahya Güven’in isimlerinin bulunmasına karşın, 1940 yılından günümüze kadar görev yapan başkanların bulunmadığını gündeme getirdi ve bu isimlerin de siteye eklenmesini istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, sitenin güncellemelerinin devam ettiği, eksik belediye başkanlarının isimlerinin en kısa sürede siteye ekleneceğini söyledi.

CHP OTOGARI SORDU BAŞKAN YAĞCI YANITLADI

CHP’li Belediye meclis Üyeleri, Mayıs ayında hizmete girmesi beklenen yeni otogarla ilgili bir soru önergesi sundular. Otogar’da inceleme yaptıklarını ve bir takım eksikler tespit ettiklerini belirten meclis üyeleri, teslim süresi 500 gün olan otogarda 250 günlük bir gecikme yaşandığını belirttiler ve teslim tarihini sordular. Firmaya gecikmeyle ilgili herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığını soran CHP’li üyeler, ihale bedeli 12.862.000TL olan otogarın çevre düzenlemesi için 3.894.000TL harcanacağını belirterek, toplam rakamın 16.756.000TL olacağını ifade ettiler ve bu maliyetin bir otobüs terminali için yüksek olup olmadığını sordular. Yüklenici firmaya bu güne kadar yapılan ödemeleri soran CHP’li üyeler, otogarın çevre düzenlemesinin kimin tarafından yapılacağını ve ne zaman başlayacağını sordular. Otogar alanında yapılan kamulaştırmalarla alakalı, arazi sahipleriyle mahkemelik bir durum olup olmadığını soran CHP’li üyeler, son olarak otogarın üst katındaki balkonda bulunan bazı seramiklerin kırık olduğunu, bu seramiklerin sırlı olduğu ve hatalı imalattan kırıldığını belirttiler ve bu alanın komple sökülerek kış şartlarına uygun olarak yeniden yapılmasını istediler.

Önergeyle ilgili açıklama yapan Başkan Selim Yağcı, belirtilen bu rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Otogarın çevre düzenlemesi için henüz ihale yapılmadığını ve maliyetin belli olmadığını ifade eden Yağcı, otogarın açılma zamanının basın aracılığıyla ilan ettiklerini söyledi ve açılış tarihi olarak bir kez daha Mayıs ayının gösterdi. Otogarın henüz belediye tarafından teslim alınmadığını, inşaat sırasında bir takım aksiliklerin yaşanmasının normal olduğunu ifade eden Yağcı, otogarı yüklenici firmadan alırken kendilerinin de sıkı bir inceleme yapacaklarını ve binayı eksiksiz bir şekilde alacaklarını söyledi. Başkan Yağcı, otogarın tesliminde yaşanan gecikmede her gün için yüklenici firmaya ceza kesildiğini de ifade etti. 

Editör: TE Bilişim