31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim öncesi partilerin adaylarını belirlemesinin ardından, Belediye Meclis listelerini belirleyerek Seçim Kuruluna verme hazırlığında iken CHP de Belediye Meclis sıralarında kriz yaşandığı iddia edildi.

Belediye Başkanı adayı Semih Şahin, kendi ekibinde görmek istediği isimlerin aksine il örgütünün ve Milletvekili Yaşar Tüzün’ün bazı isimler üzerinde ısrarcı olduğu, hatta vekil Tüzün’ün Bilecik’e gelerek listeyi hazırlayıp Ankara’ya döndüğü iddia edildi. Ardından listenin partililere sızdığı ve partiden bir takım isimlere tepki olduğu ve hatta listedeki bazı isimlerin kendilerine verilen sıralamayı beğenmediği için istifa etmeyi dahi düşündükleri yine gelen iddialar arasında.

Diğer yandan İYİ Parti ile ittifaka ilişkin imzalanan protokolde her ne kadar Belediye Meclis sıralaması ve sayı için protokol yapılmasa da, İYİ Parti’ye meclis sayısında umulandan az yer verilmesi üzerine İYİ Parti ile kısa süreli gerginlik yaşandığı da iddia edildi. Hazırlanan listelerde oy getirecek isimlerden çok tepki çeken isimlerin yer aldığı ve bunun üzerine aday Semih Şahin’in kendi inisiyatifinde yeniden bir liste hazırladığı ve il örgütüne sunmaya hazırlandığı yine gelen iddialar arasında yer alırken, bu listenin de il yönetiminden ve Milletvekili Tüzün’den tepki alabileceği siyasi kulislerde yer aldı. 19 Şubat’ta Seçim Kuruluna teslim edilene kadar CHP Belediye Meclis liste belirlemelerinin epey sancılı geçeceği ve ardından hem İYİ Parti’den hem de CHP den istifaların dahi gelebileceği bekleniyor.

Yine Millet İttifakı’nda CHP’ye destek ve oy veren Demokrat Parti’den Meclis Üyesi istendiği fakat verilen isimlerin CHP tarafından kabul görmediği ve listede yer verilmediği de iddia edilirken, bunun üzerine Demokrat Parti’nin kendi adayı ve belediye meclisi üyeleri ile seçime gireceği öğrenildi. Öte yandan ise, listelerin parti ve kamuoyu tarafından beklentilere cevap vermeyeceği endişesi taşıdığı dillendiriliyor.

Editör: TE Bilişim