Akdeniz ve Ege Bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarının yaraları sarılırken, CHP Bozüyük İlçe Başkanlığı da bölgeye 2 tır saman gönderdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel “Bölgeden yaptığımız görüşmeler sonucunda insanı yardımın yapıldığı fakat bölgede yaşayan hayvanların yem ihtiyacı olduğunun söylenmesinin ardından 2 tır saman göndermeye karar verdik.” dedi.

Tırların Bozüyük’ten bölgeye uğurlanması sırasında İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Milletvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık ve yöneticiler hazır bulundu.

“BU BİZİ DERİNDEN YARALADI”

CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, “bölgede yaşayan yurttaşlarımız gerçekleşen yangınlar sonrasında zarar gördü, bu bizi derinden yaraladı. İlçe Başkanımız bölgeden yaptığı görüşmeler hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın yem ihtiyacı olduğunu öğrenince 2 tır saman gönderdi. İnsani yardımların gerçekleştiği bölgede hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına böyle bir duyarlılığı gösteren ilçe başkanımızı ve yönetici arkadaşlarımızı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“GÖRDÜK Kİ VAR OLAN HELİKOPTER VE UÇAKLAR BİLE ÇEŞİTLİ BAHANELER İLE ÇALIŞTIRILMAMIŞTIR”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün gerçekleştirdiği açıklamada “Ülkemiz son bir ayda yaşanan orman yangınları ve batı karadeniz’de gerçekleşen sel felaketleri ile birlikte zor günler geçirmektedir. Ülkemizin yaşanan bu olayların ardından ne kadar kötü yönetildiği ortadadır. Yangınlara ve sel felaketlerine hazırlıksız yakalandığı ve vatandaşlarımızın can ve mal kaybına neden olduğu bu kötü yönetimin sonucudur. Özellikle orman yangınlarında gördük ki var olan helikopter ve uçaklar bile çeşitli bahaneler ile çalıştırılmamıştır. Türk halkı kendi özverili çalışmaları sonucunda bu yangınlar kontrol altına alındı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bölgede hayvanlarımız da hayatını kaybetti, hayatta kalanların da yaşam dengeleri bozuldu. CHP Bozüyük İlçe Başkanlığımız da bölge ile yapmış olduğu görüşmeler sonrasında hayvanlarımız için yem ihtiyacını karşılamanın doğru olduğunu düşündüler. İnsani yardımların gerçekleştiğini söyleyen bölge yetkilileri, hayvanlarımız için yem ihtiyacı olduğunu söyledikten hemen sonra 2 tır samanı bölgeye gönderiyoruz. Bizler yaşanan felaketler sonrasında parti ve yerel yönetimler olarak o bölgelere her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Emeği geçen başta CHP Bozüyük İlçe Başkanımıza, yönetici arkadaşlarımıza ve yerel yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah ülke olarak bir daha böyle felaketleri yaşamayız” dedi.

Editör: TE Bilişim