CHP Bilecik İl Kongresi gerçekleştirildi. Tek adayla seçime giren mevcut İl Başkanı Metin Yaşar, yeniden İl Başkanı seçilerek güven tazeledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Olağan İl Kongresi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de katıldığı kongreye, CHP Meclis Başkanvekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü,CHP Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses, Demokrat Parti il Başkanı Sezai Balta, Saadet Partisi Il Başkanı Seyfettin Tıkız, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Murat Önal, ilçe başkanları ve siyasiler katıldı.

Divanın seçilmesinin ardından Saygı duruşunda bulunurken akabinde İstiklal marşı okundu.Başkanlığını Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün yaptığı divanda , CHP Meclis Başkanvekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de yer aldı.

 Faaliyet ve mali raporların ibrasının ardından dilek ve temenni konuşmalarına geçildi.

ÖZEL “BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLİRSE MECLİS YERİNE BİR YERLERDE KHK’LAR İLE YÖNETİLECEĞİZ”

İl kongresinde, son günlerde yürürlüğe giren ve tartışmalara yol açan KHK’ları değerlendiren Özel, Başkanlık Sisteminin ülkeye büyük zarar vereceğini savundu.

15 Temmuz darbesine karşı hep birlikte direnen bir parlamento ve 20 Temmuz’da OHAL ilan etmek büyük bir siyasi nezaketsizlik olduğunu söyleyen Özel, “ Bunun 3 ay bile sürmeyeceğini, birkaç ay içinde biteceğini söyleyenler OHAL’in tadına vardılar ve OHAL’i bir tek adam rejiminin fragmanı olarak, sanki bir kabus filminin 3 dakikalık bir özeti olarak vatandaşa izletiyorlar. Vatandaş görsün, eğer Başkanlık Sistemine geçilirse, eğer tek adam rejimine geçilirse hayatımız böyle olacak. Meclis yerine bir yerlerde KHK’lar ile yönetileceğiz.”dedi

Tek tip kıyafet uygulamasını da eleştiren Özel, “Bugün suçu ispatlansın, ispatlanmasın herkese tek tip kıyafet giydirilmesi gündemde. Bunu FETÖ’cü caniler için söylemiyoruz ama bugün bile daha 11 bin kişinin Bylockçu olmadığı, müzik programı indiriken, namaz programı indirirken bulaştığı görülen 11 bin kişi salıveriliyor. Bu kişilere o tek tip tulumların giydirilmesini düşününü. Bu insanlara ne denicek. Hatta şunu düşünelim, önceki Genelkurmay Başkanlarımız, Kuvvet Komutanlarımız bir gün idam karşılığına denk gelen ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyorlardı ve onlar da anayasal düzeni yıkma suçundan yargılanıyorlardı. Bugün getirilen tek tip kıyafet, anayasal düzeni yıkma suçuna getiriliyor. Bu kadar yanılması hatası bol birilerinin halen daha biz yaptık oldu anlayışı içerisinde davranmalarını son derece tehlikeli görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti ve MHP’nin yönetme kabiliyetlerini kaybettiklerini söyleyen Özel, “Sivillere muafiyet af niteliğindedir. Biz o gece darbeye direnen vatandaşlarımıza, şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkıyoruz ama günahsız askerimizi dayaktan geçirenleri, işkence edenlleri, linç edenleri cezasız bırakmak, akla, vicdana uygun bir davranış değildir. Bunu da doğru bulmuyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi şu anda yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Onun peşine takılan Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetim kademesi de şuıurunu kaybetmiştir. 19 Temmuz günü bütün salon ayakta alkışlayan, Mehmetçiğe sahip çıkan, onun başında ülkücü hareketi yapıp fotoğraf çektiren iblis bulunmalıdır cezası verilmeldir diyenler bugün o iblisin cezasız kalmasını savunmakta. 19 temmuz’da onun söylediğini söyleyenlere de terörist demektedir. Zaten ikisi de birbirine sarılıp, karanlıktan korkup yüksek sesle şarkı söyleyenler gibi ittifak şarkıları söylüyorlar. Onları ittifak da kurtarmaz. Yapılacak ilk seçimde ittifaka da ihtiyaç duymadan doğal ittifakımıza Cumhuriyet’e, demokrasiye sahip çıkanlarla kurduğumuz 16 Nisan doğal ittifakını adalet yürüyüşüyle genişletmiştik. Şu anda onlar yüzde 50 artı birin peşinde koşmak için ittifak arayadursunlar, Cumhuriyet Halk Partisi bu rejimime karşı Cumhurbaşkanlığı seçiminde ama ilk turda, ama ikinci turda toplam yüzde 65’l,k bir başarıyı elde edeceğimize eminiz.”dedi.

“İYİ Kİ YAŞAR TÜZÜN VAR, İYİ Kİ BİLECİK VAR”

Evsahipliğinden dolayı Tüzün’e teşekkür eden ve özgü dolu sözler söyleyen Özel, “Sayın Meclis Başkanvekilimin varlığında usule aykırı bir şey yapmak mümkün değil.Ama bugün usul alt üst olmuş oldu.Bir kez Sayın Yaşar Tüzün'den sonra konuşmak doğru değil.Ama kendilerinin ev sahipliliğine ve anlayışına teşekkür ediyorum.Öncelikle Yaşar Tüzün'e bir teşekkürü bir kez de burada, kendi seçim bölgesinde Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği görevlerinde bulunduğu Bilecik'te sizlerin huzurunda yapmak istiyorum.Hatta size teşekkür ediyorum ki; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkeyi meclisi getirdiği bu son en kötü  noktada, iç tüzük değişikliği ile Atatürk'ün emanetine de saldırdıkları noktada,Atatürk'ün emaneti çağdaşlığı ve Meclis riyaset makamını Atatürk'ün emanetini üzerinde taşıyan tek meclis başkan vekiline yürekten teşekkür ediyoruz.İyi ki böyle bir Milletvekilini bize kazandırdınız, iyi ki Yaşar Tüzün var, iyi ki Bilecik var.”dedi.


 

 Cumhurbaşkanı ve Bahçeli'ye yüklendi

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye yüklenen Özel, “Bugün belki siz takip edemediniz ben gelirken yolda okudum.Recep Tayyip Erdoğan açmış ağzını,yummuş gözünü "yazılar olsun" diyor.  Kime; Abdullah Gül'e."Hiç sana yakıştı mı" diyor ,"utanmaz adam" diyor. Kime; Abdullah Gül ile birlikte kurdukları Bülent Arınç'a.İsim vermeden veriyor veriştiriyor.Adalet ve Kalkınma Partisi  fokur fokur kaynamaktadır. Eski kurucular arasındaki çatışmadan dolayı kaynamaktadır.Gençlerle ak sakallılar arasındaki uyuşmazlıktan dolayı kaynamaktadır. Berat Albayrak ile Süleyman Soylu arasında kazan kaynamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü rejimde iktidar olur. Muhalefetin varlığı, demokrasiye işarettir.Ama her türlü diktatörlükte de artık seçimler vardır ve seçimler diktatörleri iki unsurla beslerler.Bir tanesi yapılan seçimlerin katılım oranının düşüklüğü, bütün diktatörlüklerin ortak özelliğidir. Bugün bütün diktatörler ülkelerindeki insanları sandıktan umut kesmesine, umut bağlamışlardır. İkincisi ise makbul muhalefet.Majestelerinin muhalefeti,sarayın muhalefeti. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanı değil, Milliyetçi Hareket Partisi'nin hatta üyeleri, sevenleri, seçmenleri değil,ama yönetim kadrosu tamamen gerçeklerden kopmuş, kişisel ikballerini, yada Sayın Devlet Bahçeli'nin hangi mecburiyetten kaynaklandığı belli olmayan şekilde saraya yedeklenmiş olmasının sucunda Türkiye'de Başbakan Yardımcılarının övdüğü, Cumhurbaşkanı Genel Sekreterinin sırtını sıvazladığı, Cumhurbaşkanının uygun gördüğü bir muhalefete dönüşmüştür.”dedi.

TÜZÜN, “REFERANDUMDAKİ OY ORANINI SEÇİM GÜNÜ DE BEKLİYORUZ”

Kongrede  partililere seslenen CHP Meclis Başkanvekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün,  16 Nisan’da yapılan referandumda çıkan oy oranının seçim günü de sandığa yansıyacağını inandığını söyledi. Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Tüzün, “

Tarihi günlerden geçiyoruz. Bu sürecin sadece CHP’nin il kongre günü olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Bu bir il kongresi değil. Bu aynı zamanda Türkiye’nin gündmei, Türkiye’de yaşanaları ve 2019 seçimleri sonrası tek adam zihniyetini neler yapabileceğini Türkiyde demokrasiyi, parlammenter sistemi, insan haklarını yok edecek bir anlayışın ayak seslerinin hissedildiği günlerden geçiyoruz.

Bugün il kongrelerimizi yapıyoruz. Şubat ayında büyük kurultayımızı gerç.ekleştireceğiz. Kurultayıömızdan sonra yeni sçeilecek Genel Başkanımız ve parti meclis üyelerimzile birlikte en kısa zamanda sahada olup Türkiye’deki parlamenter sistemin, demokrasinin ve tek adam zihniyetinin yarattığı tramvayı anlatmak zorundayız.”dedi.

TÜZÜN, BİLECİK BELEDİYESİNE YÜKLENDİ

AK Parti Bilecik Belediyesine de ağır bir şekilde yüklenen Tüzün, “3 dönemdir Bilecik Belediyesini yöneten AKP zihniyetinin kent dokusunu bozduğunun, knetteki bu rantlaşmanın önünü nasıl  açtığını hepiniz biliyorsunuz. 2 dönemdir Bozüyük ilçesini yöneten diğer ilçelerimizi yöneten AKP’li Belediye Başkanlarının vatandaşı, yurttaşımızı müşteri zihniyetiyle yönetildiği, kent dokularını nasıl bozduğunu hepiniz daha iyi biliyorsunuz.  Siyasetin en kılcal damarlarına kadar girdiğini ve iş yapanın hak ettiği mevkiide olmadığını ve sadece kendisinne oy veren hemheşrilerinin belediye bünyesinde barındırıldığını sizler saha iyi biliyorsunuz. Onun için öncelikle önümüzdeki süreçte hangi arkadaşımız aday olursa olsun başta Bilecik İl Belediye Başkanlığını, İlçe Belediye Başkanlıklarını kazanmak zorundayız.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN KURT “HER TÜRLÜ BASKIYA RAĞMEN CHP’NİN İKTİDAR OLACAĞINA İNANIYORUM”

CHP Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı konuşmada, CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olma şansını hala koruduğunu belirterek “ Her türlü baskıya rağmen CHP’         nin iktidar olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini öne alınma ihtimali artıyor. Bunun için daha çok çalışacağız. Bilercik’in referandumda topladığı oyları CHP sandığında birleştireceğine inanıyorum.”dedi.

KÖPRÜLÜ “SANDIKTA KAZANIRKEN MASA BAŞINDA KAYBETTİK”

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, konuşmasında yeni yıldan umutlu olduklarını, geçmişte yaşanan kara bulutları CHP’nin dağıtacağını inandığını söyledi. 2017 içerisinde yapılan 16 Nisan referandumunu hatırlatan Köprülü,  “Sandıkta kazanırken masa başında kaybettik. CHP sayesinde güneşin güründüğü günlerde oldu. Biz bu kara bulutları dağıtmak zorundayız” dedi.

BAŞKAN YENİDEN METİN YAŞAR

Tek listeyle seçime giren mevcut İl Başkanı Metin Yaşar, yeniden CHP İl Başkanı seçilerek güven tazeledi. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Vural Bozkurt, Cengiz Çevik, Burak Dedeoğlu, Pelin Gırça, Ahmet Karabıyık, Sevilay Korkman, Zafer Kurnaz, Ali olcay, Cengiz Özer, Seyfi Özgen, Gökhan Sınmaz, Ahmet Subaşı, Sinan Şenşar, Muzaffer Tatar, Hikmet Turhan, Sevim Tuzak, Elif Ünsal, Fatma Yerci, Hüseyin Yıldız, Emin Yücel

Editör: TE Bilişim