Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Berna Pamukçu, ilimizdeki basın mensupları ile Kahve Durağı’nda kahvaltı organizasyonunda biraraya gelirken, süreç hakkında birçok açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde parti il başkanlığında yaptığı basın toplantısı ile 29 Aralık’ta gerçekleşecek merkez ilçe kongresinde başkanlığa aday olacağını açıklayan Berna Pamukçu, seçimin ardından ilk icraatının parti küskünlerini barıştırmak olacağını söylerken, yönetimi hakkında da verdiği tüyolarda kadın ağırlıklı bir merkez ilçe oluşturmak istediğini vurguladı.

“Tüm üyelerin adayı olarak yola çıktım”

Merkez ilçe seçimi sürecinde tüm üyelerin adayı olarak yola çıktığını söyleyen Berna Pamukçu, “biliyorsunuz 29 Aralık’ta yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kongresi’nde Bilecik’te ilk kadın merkez ilçe başkanı adayı olarak böyle bir yarışın içerisine girdim. Şunun altını çizmek isterim ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nde 18 yaşından itibaren korkmadan üyeliğini gerçekleştirip 80 yaşına kadar dimdik parti bayrağını taşıyan tüm üyelerin adayı olarak çıktım bu yola” dedi.

“Sevgi dilini, politik söyleme yerleştirmek istiyorum”

Siyasetteki sert ve üslupsuz dile dikkat çeken aday Pamukçu, siyaset diline nezaket katacağını söylediği açıklamasında ise, “birazcık daha nezaketin siyasette fazlalaşmasını istiyorum, bunu daha önceki basın açıklamamda da dile getirdim. Yerel ve genel siyasette mevcutta bulunan söylemlerin yerine birazcık daha nezaket dilinin ön plana çıkmasını istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“Kadın aday olarak CHP Bilecik örgütünde devrim yaratacağım”

Kadınların siyasette daha aktif rol alması gerektiğini belirten Berna Pamukçu, “geçmiş dönemde CHP Bilecik örgütünde bir bayan il başkanımız vardı, Meral Demirsoy ama ilçe yönetiminde bayan aday olmamıştı. Bu konuda bir ilk oldum, bir kadın aday olarak CHP Bilecik örgütünde bu noktada bir devrim yaratacağıma inanıyorum.

Kadın aday olarak hemcinslerimden gelen tepkiler de çok iyi 201 delegenin hepsi ile görüşmeye çalışıyorum. Beldeler ve köyler dahil olmak üzere her yeri geziyorum, kadınların siyasette daha aktif rol almaları gerektiğinin bilincindeyim. Hatta bu süreçte görüştüğüm delegelerden çoğunun eşleri de aktif siyasette yeralmak istediklerini bana iletiyorlar. Bütün toplantılarımda özellikle dile getiriyorum, “eşleriniz ile beraber gelin” diyorum onlara. Evet, benim kadın olarak bu göreve başladığım andan itibaren mevcuttaki delegelerin eşleri ile beraber ilerleyen süreçlerde katkı sunacağına inanıyorum. Bu noktada kadınlarımızda gerçekten istekliler” şeklinde konuştu.

“CHP’de küskün kimsenin kalmaması için uğraşacağım”

Seçimi kazandığının ertesi günü ilk icraatının ise parti küskünlerini barıştırmak olacağını söyleyen Pamukçu, “ben 29 Aralık’ta bu seçimi kazandıktan hemen sonra yapmak istediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nde küskün kimsenin kalmaması için uğraşacağım. Geçmiş dönemlerde hizmet eden parti büyüklerine ve şu anda gönül olarak bizimle beraber olan CHP’nin her ferdine, bizimle beraber hareket eden etmeyen herkesi partiye davet edeceğim” dedi.

“Kolay olanı yapmayacağım, doğru olanı yapacağım”

Sözlerine muhalefet noktasında devam eden Aday Pamukçu seçilirse 30 Aralık’tan itibaren yapıcı muhalefete başlayacağını söylerken, daha öncede vurguladığı gibi “kolay olanı yapmayacağım, doğru olanı yapacağım” dedi.

Pamukçu, etkin muhalefete ilişkin yaptığı açıklamada, “siyasetin içerisinde aktif rol alan birisi olarak şunu belirteyim, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün’ün gerekli muhalefeti yaptığını düşünüyorum ancak bu noktada biraz özeleştiride yapmamız gerekiyor. Basın dönem dönem bunları paylaşıyor. Yerel yönetim olarak ta il ve ilçe başkanımız gerektiği yerlerde muhalefet yapıyor ama ben şahsım adıma burada söz veriyorum, 30 Aralık’tan itibaren ben yapıcı muhalefete, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerinin karşısında bir şey görürsem buna muhalefetimi yapacağım. Ben daha öncede vurguladım kolay olanı yapmayacağım, doğru olanı yapacağım, bu yola bu şiar ile çıktım ve böylede devam edecek” dedi.

“Bayan ağırlıklı bir yönetim oluşturacağım”

Oluşturacağı merkez ilçe yönetimi hakkında da ipuçları veren aday Pamukçu; avukatlardan, mimarlara ve esnaflara kadar birçok kesim ile görüştüğünü belirtti ve asıl yönetimin kadın ağırlıklı oluşturmak istediğini söyledi.

Pamukçu, “yönetimim hakkında da, farklı meslek gruplarından görüştüğüm isimler var, bunun içinde esnaf, mimar, avukat meslek gruplarından arkadaşlarımız var, yönetimimi oluşturuyorum. Bu noktada netleşen isimlerim var, netleşmeyen isimlerimde var tabi. Yakın zamanda isimler netleştiğinde onları da sizlerle ve kamuoyu ile paylaşacağım, bu noktada bayan ağırlıklı bir yönetim oluşturacağım. Bayanların sayısı yönetimimde tabiki de biraz daha fazla olacak” ifadelerine yer verdi.

“İl Başkanı kim olursa olsun çalışmaya hazırım”

Son olarak İl Başkanlığı noktasına da kısaca değinen Pamukçu, merkez ilçe başkanlığı sonrasında gerçekleşecek olan İl Başkanlığı seçimini kim kazanırsa kazansın ismin önemli olmadığını söylerken, ayırt etmeksizin ortak çalışma yürüteceğini söyleyerek, “İl Başkanlığı adaylığı ile ilgili de henüz resmi bir açıklama olmadı ama ben CHP’nin merkez ilçe başkanı seçildiğimde kim olursa olsun merkez ilçe başkanı olarak çalışmaya hazırım” dedi.

Editör: TE Bilişim