MHP ve AKP’nin Belediye Başkan Adaylarını açıklamalarının ardından gözler CHP’nin göstereceği adaya çevrildi. CHP’nin 300 belediye başkan adayının 22 Aralık’ta açıklanacağı öğrenilirken, geçen hafta başladığımız ve 1 hafta süren “CHP’nin Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?” anketimiz de sonuçlandı.

Yaptığı ses getiren anketlerle Bilecik’te gündem oluşturan gazeteniz Yarın, bu kez de okuyucularına “CHP’nin Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?” sorusunu yöneltti. Aday olarak; Ahmet Berberoğlu, Akın Olcay, Mehmet Seven, Nevin Tan ve Sungur Turan’ın yer aldığı anketimiz 30 Aralık’ta başladı ve 1 hafta sürdü.

Toplam 4627 oyun kullanıldığı anketimizde ilk sırayı, 2279 oyla Dr. Sungur Turan aldı. Sungur Turan tüm oyların %49.3’ünü alma başarısını gösterdi.

Anketimizde 2’nci sırayı 1085 oy alma başarısını gösteren, CHP’nin bayan adayı Nevin Tan aldı. Tan, %23.4 oy oranıyla ne kadar güçlü bir aday adayı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Adaylığın bir diğer iddialı ismi, eski belediye başkanlarından Akın Olcay, topladığı 888 oyla ankette 3’üncü oldu. Ankete katılanların %19.2’si tercihini Olcay’dan yana kullandı.

Anketimizin son iki sırasında ise Ahmet Berberoğlu ve Mehmet Seven yer aldı. Berberoğlu 138 oyla (%3) anketten 4’üncü çıkarken, Seven 88 oyla (%1.9) sonuncu oldu.

Anketimizdeki bir diğer şık olan “Hiçbirisi” seçeneğini ise 149 kişi işaretledi. Ankette oy kullananların %3.2’si, 5 aday adayından hiçbirini aday olarak görmek istemiyor.

CHP Adayını 22 Aralık’ta Açıklıyor

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, olağanüstü Parti Meclisi toplanma tarihi belirledi. Daha önce 14 Aralık’ta yapılması planlanan olağanüstü Parti Meclisi, başka etkinliklerle çakıştığı için 22 Aralık'a ertelendi.

CHP kulislerinden sızan bilgilere göre, CHP MYK, 21 Aralık günü toplanacak ve yaklaşık 300 belediye başkan adayını belirleyecek. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık yapacağı MYK'da netleşen isimler, 22 Aralık günü yapılacak olan Parti Meclisi’ne sunulacak.

22 Aralık'taki Parti Meclisi’nde Bilecik de dahil olmak üzere birçok kent ve ilçenin belediye başkan adayı netleşmesi beklenirken, aralarında Çankaya’nın da bulunduğu, İstanbul, Adana, Gaziantep, Antalya, İzmir ve Mersin gibi önemli merkezlerin adayları 4 Ocak’taki Parti Meclisi’nde açıklanacak.

 

Editör: TE Bilişim