CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Merkez İlçe Yönetim Kurulu olarak yerel seçimlerde aday belirleme yönteminin eğilim yoklaması ile yapılmasının faydalı olacağı kararını aldıklarını belirtti.

Bu önerilerini CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin’e, Gökhan Günaydın’a ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile İl Başkanlığına ilettiklerini belirten Gültekin Çalışkan, genel merkezin vereceği her türlü karara da saygılı olacaklarını vurguladı.

Bilindiği gibi CHP Belediye Başkan aday adaylarından Avukat Akın Olcay da geçtiğimiz günlerde CHP Belediye Başkanı adayının eğilim yoklaması ile yapılması yönünde diğer aday adaylarına çağrıda bulunmuştu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“CHP Genel Merkezimizin aldığı karar ile 02 Eylül 2013 tarihinde yerel seçimler için aday adaylığı başvuru tarihi sona ermiştir.

Ancak yerel seçimlere kadar YSK seçim takvimine paralel olarak da süreç devam etmektedir.

Bu sürede Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi aday adayları Merkez İlçe Başkanlığımıza başvurmuşlardır. Aday adaylarının çok olması demokrasi zenginliğidir.

CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu olarak yerel seçimlerde aday belirleme yönteminin eğilim yoklaması ile yapılmasının faydalı olacağı kararını aldık. Bu önerimizi de Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Adnan Keskin’e, Sayın Gökhan Günaydın’a, Genel Sekreterimiz Sayın Bihlun Tamaylıgil’e ve İl Başkanlığına ilettik.

Ancak Genel Merkezimiz vereceği her türlü karara da saygılıyız.

Biz CHP olarak yerel seçimde başarılı olmak için vargücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.”








Editör: TE Bilişim