Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı olmak için Aday Adayı başvurusu yapan Semih Şahin, seçimlere yönelik iddialı konuşarak “Eskişehir’in Büyükerşen hocası gibi Bilecik’in Semih Şahin hocası olmak istiyorum. Bilecik’in Büyükerşen’i olmaya geldim” dedi.

CHP İl Başkanlığında partililer ile bir araya gelen Belediye Başkanı Aday Adayı Semih Şahin, yoğun katılımın olduğu gözlenen il binasında basın açıklaması yaptı. İl ve İlçe Başkanı’nın da bulunduğu basın açıklamasına diğer CHP'li aday adaylarının da katıldığı ve birlik beraberlik örneğinin yaşandığı gözlendi.

İlk olarak kısaca özgeçmişini anlatan Şahin, Bilecik’in yereline ilişkin; Belediye Başkanı olduğunda akıl yoluyla hareket edeceklerini söylerken,mevcut Belediyenin yapmış olduğu birçok projeyi de eksik ve yanlışlıklarından dolayı ağır bir şekilde eleştirdi. Çok katlı binaların şehrin silüetini bozduğuna değinen Aday Adayı Semih Şahin, yeni yapılan otogarın şehrin dışına yapılması noktasında da eleştirilerde bulunarak, ulaşım sorunu yaşandığını ve o bölgenin gençler ve öğrenciler için geceleri tehlikeli olabileceğini vurgulayarak burasının birilerine rant sağlamak için yapılmış olabileceğini iddia etti.

“Bu defa çok umut ve coşku var”

Belediye Başkan Adayı Adayı Semih Şahin,Bilecik’in sorunlarına ilişkin tespitlerini sıralarken akıl yolu ile çözüm üreteceklerini belirttiği konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bilecik için ne yapabilirim diye kendime sorduğumda, öncelikle Bilecik’e nefes aldırmam gerektiğini düşünüyorum. Boğulmuş bir Bilecik görüyorum.

Özelikle imar olarak, sosyal hayat olarak, kültürel hayat olarak boğulmuş... Halbuki bizim yaşadığımız gençlik yıllarına göre; şimdi üniversite var, teknolojik gelişmeler var ama kötü yönetimler burayı boğucu bir hale getirmiş. Öncelikle bu yüzden Bilecik halkına nefes aldırmak istiyorum.

Bilecik'in Büyükerşen hocası olmaya geldim.

Ne fark yaratacaksın diye soracak olursanız, ben de Eskişehir’in Büyükerşen hocası gibi Bilecik’in Semih Şahin hocası olmak istiyorum. Bilecik’in sorunlarını biliyorum.Bilmediğim detaylar da var bütün bunları da araştıracağız ve güçlü bir ekip kurup çözüm üreteceğiz.

Şehir içinde trafik anarşisi yaşanıyor.

Bilecik’te bir kere dikey kentleşme var. Bu şehri en çok boğan sorun bu olmuş. Şehir içinde bir trafik anarşisi oluşmuş .Keyfi imar düzenlemeleri yapılmış. Bunlar, bir kentsel tasarım ve teknik bir iş olarak yapılmamış. Nereden ne para elde edebiliriz gibi rantçı bir mantıkla bakılmış ve ona göre imar gelişmeleri yapılmış. O da şehrin son haline de yansımış oluyor zaten. Bunlar gerçek bir kentsel planlama anlayışıyla yapılsaydı çok güzel olan bir şehir olabilirdi.

Bunun dışında Bilecik, coğrafi yapı olarak altyapısı en kolay ve en ucuz yapılacak şehirlerden biridir. Çünkü burada bir yeri su basmasının para ile ilgisi yok. Burada mühendislik, bir akıl yok demek oluyor. Eskişehir belki de Türkiye’nin en zor altyapının yapılabileceği yerlerden birisi. Maliyet açısında da bakarsan Eskişehir’in altyapısı 10 liraya olursa, Bilecik’inki 1 liradır. Buda işte para değil akıl ve hesap yapmak lazım.Bunlar burada atlanmış.

Ben bütün bu sorunları dinlediğimde çözüm yolu olarak çok da büyük bir bütçe görmedim. Genellikle dediğim gibi akılcı bir yaklaşım yok. Bilmiyorum sizler memnun musunuz ama yeni garajın yeri hangi kriterlere göre belirlendi? Ben algılayamıyorum. Ben, o arazinin ve o inşaatın yapımının getireceği rant dışında bir olumlu kıstas göremiyorum. Burası gençlerimiz ve üniversite öğrencilerimiz için geceleri tehlike yaratabilecek bölge konumunda.

Hastane yeri seçimi hangi kriterlere göre yapılmış? Belli ki çok akılcı kriterler değil bunlar. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, genelde akıldan yana tavır alırız.

Sermayemiz umut ve coşku

Bu defa çok umut ve coşku var.Bizim de en önemli sermayemiz bence bu umut ve coşku.Bu umudu ve coşkuyu hiçbir koşulda kaybetmememiz gerekiyor.Bu yarattığımız rüzgarı sonuna kadar,hedefe kadar götürmemiz gerekiyor.

Diğer aday adaylarından birlik ve beraberlik mesajı

Birçok Cumhuriyet Halk Partili üyenin yanı sıra farklı siyasi partilerden da katılımın olduğu basın açıklamasında CHP’den Belediye Başkanlı Aday Adaylığına başvuran diğer adaylarda Şahin’in açıklamaları sonrası il ve ilçe başkanı ile birlikte kol kola resim çektirerek birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Semih Şahin kimdir?

1965 yılında Bilecik’te öğretmen bir anne babanın ilk çocuğu olarak doğdum. 0-7 yaşım Kızıldamlar Köyünde, 7-12 İstasyon Mahallesi’nde, 12-18 yaşım Bilecik Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşadım. Daha sonra sırasıyla İstanbul ve İngiltere’de öğrenim hayatımı tamamladıktan sonra Balıkesir ve İstanbul’da yaşadım.

EĞİTİM DURUMU

-İstasyon Hürriyet İlkokulu

-Eskişehir Maarif Koleji

-İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

-İ.Ü İşletme Fakültesi-İşletme İktisadi Enstitüsü, İnşaat İşletmeciliği

-Salford Üniversitesi –BIHE- İnşaat Yönetimi (Akademisyrn eğitimi)

Dünya Bankası Bursu ile İngiltere-Manchaster

İŞ TECRÜBESİ

-Şişli Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı (2016-2018)

-Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü (2015-2016)

-Balıkesir Üniversitesi İnşaat Bölümü Öğr. Gör. (1990-2015)

-Balıkesir Üniversitesi Yapı İşleri Müdürü (1992-1994)

-Restorasyon ve Yapı Güçlendirme Müteahhitliği (2000-2010)

-Uluslararası Proje Danışmanlığı:

-Düzce Deprem Sonrası Rehabilitasyon Projesi (4.500.000 Euro)

-Düzce Engelliler için Konut projesi (4.000.000 Euro)

Görüntüler birazdan...

Editör: TE Bilişim