Ankara’da Cumartesi günü Barış mitinginde meydana gelen bombalı katliam nedeniyle CHP’nin Bilecik’teki Seçim Bürosu açılışı iptal edildi. Kanlı katliamı sert bir dille kınayan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Terörden, kaostan, kandan medet umanlar ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu ülkede barış ve demokrasi mutlaka kazanacaktır” dedi.

97 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından 3 günlük yas ilan edilmiş CHP Genel Merkezi de seçim kampanyası çerçevesinde düzenlenen etkinlikleri iptal etmişti. Bu karar doğrultusunda, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın katılımıyla, 13 Ekim Salı günü saat 15.00’de yapılması planlanan CHP Bilecik Seçim Bürosu açılışı ileri bir tarihe ertelendi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yayınladığı bildiride katliamı sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: “Başkent’in göbeğinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne sadece beş yüz metre, Milli İstihbarat Teşkilatı’na 3 kilometre mesafede, duyurusu günler önceden yapılan yasal barış mitingine düzenlenen hain bombalı saldırıda, resmi açıklamaya göre 97 vatandaşımız hayatını kaybetti, yüzlerce vatandaşımız yaralandı. Öncelikle barışı ve kardeşliği hedef alan, masum insanların canına kasteden terör ve şiddetin her türlüsünü kınıyor, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanacağı 1 Kasım seçimlerine kısa süre gerçekleşen, Cumhuriyet tarihimizin en kanlı bu saldırısının hedefinde, barış isteyen, ekmek isteyen, demokrasi isteyen, kardeşlik isteyen milyonlar vardır.

Bu saldırının hedefinde Türkiye’nin birliği, bir arada yaşama arzusu, özgür yaşama isteği vardır.

Bu saldırının hedefinde, 7 Haziran seçimlerinde uzlaşma mesajı veren sandık iradesi vardır.

7 Haziran seçimlerinden bu yana meydana gelen saldırılarda yüzlerce polis, asker ve sivil yurttaşımız yaşamını yitirmiştir.

Ankara’daki kanlı saldırıda yaşamını yitirenlerin daha cenazeleri kalkmadan Erzurum’dan gelen 2 şehit haberiyle iki ocağa daha ateş düşmüştür.

Terörden, kaostan, kandan medet umanlar ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu ülkede barış ve demokrasi mutlaka kazanacaktır. Bu karanlığın failleri bir gün mutlaka yargılanacak, “güvenlik zafiyeti yok” deyip bıyık altından gülenler ve siyasi sorumluları mutlaka hesap verecektir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı gibi CHP olarak teröre ve şiddete karşı atılacak her adıma; koşulsuz, destek vermeye hazırız.

Genel Merkezimizin kararı doğrultusunda, 13 Ekim Salı günü, İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay’ın katılımıyla yapmayı planladığımız Bilecik Seçim Büromuzun açılışını ileri bir tarihe ertelerken bu ülkede barış iklimini getirmenin görevimiz olduğunu hiçbir zaman unutmadığımızı bir kez daha duyuruyoruz.”

Editör: TE Bilişim