CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94.yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Tüzün,Cumhuriyet Halk Partisi varsa umut ve aydınlık günler vardır dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 94 yıl önce işgal altında kan ve ateş cehenneminin ortasında bağımsızlık sevdasıyla kurulan, Cumhuriyetimizi kuran partidir.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu ve ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan tek partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri ile adaletin güçlü savunucusu; laiklik başta olmak üzere Atatürk ilkelerinin yaşatılmasının sağlam güvencesi, çağdaş ve aydınlık bir yaşam mücadelesinin öncüsüdür.

Cumhuriyetimiz'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, Cumhuriyet'in bütün kazanımlarını korumaya ve ileri götürmeye and içmiş bir partidir.

Büyük Önderimizin işaret ettiği gibi, “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde” olsalar bile Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet'in ve halkın partisi olarak bir ulu çınar gibi dimdik ayaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi varsa, umut vardır, aydınlık günler vardır.

94 yıldır demokrasi, adalet, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesinden taviz vermeyen Cumhuriyet Halk Partisi asla geri adım atmayacaktır.

Üstlendiğim her görevde neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partimizin 94. kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta kurucumuz büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile İsmet İNÖNÜ ve yol arkadaşlarını şükranla anıyor;

Cumhuriyetimize sahip çıkarak, aydınlık yarınlar için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda, aklın ve bilimin rehberliğinde ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıma inanç ve kararlılığımızla, 94. Kuruluş yıldönümümüzü yürekten kutlarım.

Editör: TE Bilişim