Cafer Elmas

FETÖ soruşturması kapsamında tapuda şerh konulan müteahhitler yüzünden vatandaşlar mağdur olmaya başladı. Müteahhitlere arsalarını vererek daire satın alan vatandaşların yanısıraiş karşılığı daire alan esnaflarında mağdur oldukları belirtildi.

FETÖ soruşturması kapsamında bazı sanayici ve esnafların banka hesaplarına bloke konulmasının yanısıraFETÖ ile ilgisi olduğu iddiası ile bazı müteahhitlerinde tapudaki işlemlerine şerh konulduğu ve satış yapılamadığı öğrenildi.

Bu kapsamda listeye giren müteahhitlerden çok bu uygulamanın vatandaşları mağdur ettiği iddia ediliyor. Müteahhite arsasını vererek daire alan vatandaşların yanısıra kat karşılığı iş yapan veya mal veren esnaflarında mağdur olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda mağdur olan vatandaşlar gazetemize gelerek yapılan uygulamada müteahhitin değil kendilerine ceza verildiğini belirterek mağdur olduklarını dile getirdiler.

Mağduriyetlerini Valiliğe ilettiklerini Vali Yardımcılarının kendilerini binaların kentsel dönüşüm kapsamında yapıldığı için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yönlendirdiklerini Müdürlüğü’nde Tapu Müdürlüğü’ne gönderdiğini fakat hiçbir yerin bir çözüm üretemediğini ve mağduriyetlerinin giderilemediğini söylediler.

Vatandaşların şikayeti üzerine görüştüğümüz yetkililer, şerhin Ankara’dan konulduğunu ve bu kapsamda FETÖ ile ilgilerinin bulunabileceği yönünde herkese olduğu gibi mühteahhitlerede incelemelerin yapılacağını ve bunun bir süre devam edebileceğini sonunda sözleşmesi elinde bulunan tüm vatandaşların mağdur olmayacağını, inceleme sonunda sıkıntı yok ise müteahhit tarafından, sıkıntı olur ise devlet tarafından vatandaşların mağduriyetinin kesinlikle giderileceğini ilettiler.

Editör: TE Bilişim