Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli arasında futbol turnuvası düzenlendi. Kurum personeli arasında oluşturulan 8 takımın kıyasıya mücadele ettiği turnuvada, başarılı olan takımlara kupa verildi. Personelin sosyal faaliyetlerle bir araya gelmesi ve kurum içi iletişimi kuvvetlendirmek için bu turnuvayı düzenlediklerini belirten Kurum Müdürü Mustafa Şen, kurum personellerine ve desteklerini hiçbir zaman kurumdan esirgemeyen Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner’e ve Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Murat Ağaoğlu’na teşekkür etti. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kuramımda yaklaşık 200’e yakın personel görev yapmaktadır. 24 saat esasına göre vardiyalar usulünde çalışma sergileyen ve kurumun işleyişinde temel unsur olan İnfaz Koruma Memurlarımız; kapalı bir ortam içerisinde toplum dışına atılmış hükümlü ve tutuklulara hizmetlerini ifa eden kişilerdir. İnfaz Koruma Memurlarımız kurumlarımızda barındırılan suçlu demekten ziyade suça itilenlerin karşısında yerine göre bir eğitimci, bir psikolog, bir sağlıkçı, anne, baba ve kardeş olarak görevlerini yerine getirirken yoğun ve stresli bir ortamda çalıştıkları aşikardır.

İnfaz Koruma Memurlarımız her insan gibi kandırlar, damardırlar, candırlar, yorulurlar ve yıpranırlar ama yılmazlar. İsterler ki sadece fark edilsinler, önemsensinler. Kim istemez ki önemsenmek, fark edilmek...

Ceza İnfaz Kurumlarının yönetimleri düzenli bir ekip anlayışına bağlıdır. Kurumun ayakta durmasını sağlayan sevgidir, saygıdır, personele olan aidiyet duygusudur. Bu bağlamda; kurum personeli arasında arkadaşlıkların pekişmesi, sevgi, saygı ve değer vermenin zirve noktalarına ulaşması büyük önem taşımaktadır.

Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında kurum personelimize yönelik etkinlikler çerçevesinde kurum personelimiz arasında futbol turnuvası; 2 grup ve 8 takımın katılımı ile oluşmuş ve final müsabakası 07/01/2016 tarihinde gerçekleşmiştir. Turnuvada başarılı olan takımlara kupa takdimi ile tüm personellerimize çiğ köfte ikram edilmiştir.

Kupa töreninde konuşan Kurum Müdürü Mustafa Şen “Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapan tüm personellerin birlik ve beraberlik içinde olmaları, bir araya gelerek bu tür etkinliklere katılmaları, sevgi ve sevinçlerini paylaşmaları gurur vericidir.” diyen Kurum Müdürü bu tür faaliyetlerin personellerin moral ve motivasyon açısından, bir nebzede olsa stresli ortamdan uzak kalmalarını sağlayarak çok önemli olduğunu vurgulamıştır. Turnuvaya katılan tüm kurum personellerine ve desteklerini hiçbir zaman kurumdan esirgemeyen başta Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Bekir Şahiner’e ve Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcımız Sayın Murat Ağaoğlu’na katılım ve destekleri için teşekkür etmiştir.”

 

Editör: TE Bilişim