Adalet Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklığında düzenlenen işbirliği protokolü ile başlatılan “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” kapsamında bağışlanan kitaplar İl Halk Kütüphanesi yetkilileri tarafından derlendi.

Kitap kampanyasına ilişkin iyi bir süreç işletildiğini dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, “Mevcutta var olan M Tipi Kapalı Cezaevi Kütüphanesi kitap sayısı ve envanter olarak güçlendirildi. M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Gül ve 2. Müdürü Adnan beye ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca bağışçılarımıza da bu vesile ile şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Mayıs ayı sonunda Bilecik’teki hükümlülere yönelik kitap kampanyasını başlatan Cumhuriyet Savcısı Altıntaş, “Kampanyada en önemli unsur kitap okuma alışkanlığının hükümlülere kazandırılmasıdır. Bizde bu alışkanlığın kazandırılması, kütüphaneleri daha zengin içeriklerle buluşturmak için şimdiden bu kampanyaya destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer vermişti.

Ardından Adalet Sarayı önünde toplanan ve içlerinde İl Kültür Turizm Müdürü Serkan Bircan,Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı,BARO Başkanı Halime Aynur ve kurum müdürlerinin bulunduğu birçok vatandaş ellerindeki kitaplar ile kampanyaya destekte bulunmuşlardı.

Editör: TE Bilişim