Cafer Elmas

Bozüyük Dernekler Müdürlüğü’nde çalışan Mustafa Akış’ın maskeli bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğramasının ardından olaya karıştıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 9 kişiden 8’inin tutuklanmasına ilişkin olayın esrarengizliğihalen çözülemedi.

OLAYIN GERÇEK YÜZÜ ESRARENGİZLİĞİNİ KORUYOR

Bilecik ve Bozüyük Emniyeti’nin ortaklaşa bir şekilde gerçekleştirdiği  başarılı çalışma sonucu şüphelilerin  kısa zamanda  yakalanmasıkamuoyu tarafından takdir ile karşılandı. Ne var ki Bozüyük Emniyeti’nde görevli İstihbaratçı bir polisin,  Bozüyükte’ki önemli iki esnafın ve Eskişehir’deki bir çetenin üyesi olduğu iddia eden kişiler olmak üzere olayda 5 kişinin ismi geçmesine rağmen olayın gerçek yüzünün ve gerçek nedeninin aydınlatılmaması, esrarengizliğini koruması, Bozüyük kamuoyu tarafından endişeyle karşılanıyor.

NELER OLMUŞTU?

Bilindiği gibi yüzü maskeli bir şahıs, Bozüyük Dernekler Büro Şefliğinde görevli olan ve aynı zamanda Büro Memur-Sen Bilecik Yalova Şube Başkanlığı yapan Mustafa Akışı arkasından yaklaşıp, elindeki tabancayla ayaklarına doğru ateş ederek yaralamıştı. Olayın hemen ardından Bozüyük Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akış,  tedavi altına alındı.

Akış’ı silahla yaralayan kimliği belirsiz kişinin bulunması için Emniyet güçleri de hemen harekete geçmiş ve olay yerini gösteren bütün kameraları incelemişti. Bunun ardından saldırganın kimliği tespit edilerekolayla ile bağlantılı oldukları saptanan 7 kişi’den 4’ü Eskişehir’de, 3’ de Bozüyük’te eş zamanlı yapılan operasyon  sonucu gözaltına alınmıştı.

Sorguları tamamlanan şüphelilerin Adliye’ye sevkedilmesi esnasında Adliye önünde bir kişi daha gözaltına alınmış, ardından ise gözaltı sayısı çoğalarak 9 kişiye ulaşmıştı. Adliye’ye çıkartılan 7 kişi, o gece çıkartıldıkları Mahkemece tutuklanmış, ardından çıkartılan iki kişiden biri daha tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheli kişi ise Adli Kontrol ile serbest bırakılmıştı.

OLAY, FARKLI BİR YERE Mİ ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR?

8 kişinin tutuklandığı bu olaya ilişkin Emniyet yetkililerinden tam anlamda bir açıklama gelmezken, yaralama olayının husumet gerekçesi ile yapıldığı belirtildi.  saldırganın silahı bir Belediye Meclis Üyesinin kullanmadığı  evinin kömürlüğüne saklaması, olayın farklı bir yerlere çekilmeye mi çalışıldığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

MERAK UYANDIRAN GÖRÜŞME

İddialara göre, Eskişehir’den gelen ve çetelideri  olduğu iddia edilen kişinin, olayın 15 gün öncesinde Bozüyük’e gelerek bir otelde konakladığı ve yine olay ile ilgisi olan esnaflarla birkaç kez görüştüğü kamera kayıtlarından ortaya çıktı.

BAĞLANTININ SIRRI NE?

Biri polis, 2’si esnaf, 5’i de Eskişehir’deki çete oldukları iddia edilen bu kişiler arasındaki bağlantının ve esrarengizliğinvurulan Akış ile de bağlantısı henüz çözülemedi. Ortada azmettirici var mı? Varsa kim? Silah neden Meclis üyesi’ninkömürlüğüne  gizlendi? Bir husumet olayınabu kadar kişi neden karıştı?

AKIŞ, NEDEN HEDEF HALİNE GELDİ?

Olayın farklı boyutlarından birisi de Mustafa Akış,  bu kişilerin neden hedefi oldu?Akış'ın bazı evraklar topladığı, elinde bazı bilgi ve belgeleri bulundurduğu da yine gelen iddialar arasında.

Bozüyük ve Bilecik kamuoyu, bu esrarengiz olayın gerçekliğini merak ederken, olayın daha farklı boyutlara gidebileceği fakat Emniyetin kurduğu özel ekip ilebaşarılı çalışmaları sonucu olayın erkenden çözülmesinin bu iddiaların önüne geçtiği gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim