CHP Belediye Meclis üyeliğindeki çatlak seslerin gün geçtikçe arttığı gözleniyor. Daha önceki Meclis toplantılarında bazı yanlış gördüğü gündem maddelerinde CHP Meclis üyesi Ali Olcay’ın partisinin aksine Red oyu kullandığı gözlenmişti.

CHP’de çatlak iddiaları gündeme gelirken, önceki gün gerçekleşen Şubat ayı olağan Meclis toplantısında CHP’li Meclis üyeleri Ali Olcay ile Semih Tuzak arasında Meclis salonunda sözlü tartışma yaşanması bu iddiaları doğrular nitelikte oldu.

Belediye Başkanı kiralanan arabalar yerine yeni araç alımı için Meclis üyelerinden yetki istedi. Gündem maddesinin okunmasının ardından Başkan Semih Şahin’in konu hakkında bilgi vermesinin ardından oylamaya geçildi. Kabul edenlerin sayılmasının ardından CHP Belediye Meclis üyesi Ali Olcay, Başkan Şahin’e “kabul etmeyenleri oylamadınız Başkanım” dedi.

Ardından unuttuğunu aktaran Başkan Şahin, ret oyu kullanmaları için oylamaya yaptı. Bu esnada CHP’li Meclis üyesi Ali Olcay ile birlikte MHP ve AK Partili Meclis üyeleri “Red” oyu kullandı.

Bu esnada CHP Meclis üyesi Semih Tuzak, CHP Meclis üyesi Ali Olcay’a dönerek “sen zaten Red vereceksin” çıkışında bulundu. Bunun üzerine Ali Olcay’da “evet Red vereceğim, sen kendi işine bak” demesi ile ikili arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Bir müddet sözlü diyaloğun devam ettiği gözlenirken, diğer CHP’li Meclis üyesi grup sözcüsü Soner Olgun’un arkaya dönerek ikiliyi sakin olmaya davet ettiği gözlendi.

Editör: TE Bilişim