Bilecik Pazartesi günleri evde kalamazken, bankalar başta olmak üzere kargo şirketleri, PTT, alışveriş merkezleri ve birçok esnafın önünde insan toplulukları oluşurken, uzun kuyruklar sebebi ile sosyal mesafe kuralına uyulmadığı gözlendi.

Koronavirüs salgını sebebiyle çarşı merkezinde güvenlik güçleri tedbirleri hat safhaya çıkartırken, Tevfikbey Caddesi’ne giriş ve çıkışlar sıkı denetime tabi tutuluyor. Uzun zamandır gerek anons yardımı ile gerekse de güvenlik güçlerinin vatandaşlara yaptıkları sosyal mesafe kuralına ilişkin uyarıların dikkate alındığı gözlendi.

Fakat geçtiğimiz Pazartesi günü çarşı merkezinde, özellikle Tevfikbey Caddesi’ndeki insan manzarasını görenler korku içine kapıldı. Bankalarda, kargo şirketlerinde, PTT, alışveriş merkezlerinde ve esnaflarda işi olan vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu gözlenirken, güvenlik güçleri vatandaşları sık sık uyardı.

Sosyal mesafe kuralının adeta hiçe sayıldığı çarşı merkezindeki bu durum şaşkınlık yaratırken, birçok vatandaş Koronavirüs hastalığına kapılması için en uygun ortamların bu şekilde oluştuğunu dile getirdiler.

Korkudan sıraya girmeye çekinen vatandaşlar, güvenlik güçlerine özellikle Pazartesi günlerinde daha duyarlı davranmaya davet ederken, vatandaşlarında sosyal mesafa kuralına mutlaka uyması gerektiğinin altını çizdiler.

Editör: TE Bilişim