Sanayideki bir fabrikadan çıkarak şehir merkezine doğru hareket eden 11 S 0009 plakalı işçi servisi şoförü Hüseyin İpek (55), Kültür Kongre Merkezi önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı çiftten Ümmühan Kara'ya çarptı.

Fabrika servisinin çarptığı Ümmühan Kara (65) isimli yaşlı kadın kaldırıldığı Bilecik Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ardından kazaya ilişkin ortaya çıkan güvenlik kamera görüntüleri adeta ölüme koşmuş dedirtti.

Yaşanan bu kaza ve ölüm bir kez daha bu rampanın tehlikesini ortaya koyarken, takılan trafik ışıklarının ve yapılan yaya kaldırımının da hatalı olduğunu gözler önüne serdi. Yaya geçidinin 50 metre ilerisinde yapılan üst geçide rağmen buraya konulan ışıklar ve yaya geçidi adeta kazalara davetiye çıkartıyor. Bir keşmekeşi andıran bu ışıkların bulunduğu yaya geçidi en işlek yollardan biri konumunda.

Kazada hayatını kaybeden Ümmühan Kara, bir anda dikkatsizliği ve eşine yetişme telaşı ile yukarıdan 80 km hızla geldiği belirtilen otobüsü fark edememesinin sonucunu hayatı ile ödedi. Yaşanan bu kaza ve ölümden sonra konulan bu ışıkların neden çalıştırılmadığı sorusu gündeme gelirken, yaya geçidinin hatalı olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Vatandaşlar ise yetkililerden bu yola ve kavşağa kalıcı önlem bulunmasını istediler.

Editör: TE Bilişim