Bilecik Belediyesi tarafından ’’2017 Kültür ve Sanat Etkinlikleri’’ kapsamında düzenlenen '' Çanakkale Destanı'' program ile Çanakkale Destanı, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te anlatıldı.

Bileciklileri, her ay birbirinden güzel konu ve konukları ile buluşturan Bilecik Belediyesi, Mart Ayı Kültür ve Sanat Etkinliklerinde, birbirinden önemli  programı, vatandaş ile buluşturdu.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Çanakkale Destanı adlı programda; Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir Kur'anı Kerim tilaveti için yer alırken, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu da ''Çanakkale Destanı'' konulu konferansını gerçekleştirdi.

Birbirinden güzel ve anlamlı anların yaşandığı programda ayrıca Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ''İstiklal Marşını En Güzel Okuma ve Kompozisyon'' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 


BEŞTEPE MİLLET CAMİ İMAM HATİBİ  MEHMET BİLİR KUR'AN-I KERİM ZİYAFETİ VERDİ

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir Kur'anı Kerim tilaveti için yer aldı. 

Dereceye giren öğrenciler tarafından İstiklal Marşının okunduğu programa Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, Bilecik Giyim ve Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı, Müftülük temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


TARİHÇİ YAZAR YAVUZ BAHADIROĞLU ÇANAKKALE DESTANINI ANLATTI

Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir'in Kur'anı Kerim ziyafeti verdiği programda; Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun katılımı ile ''Çanakkale Destanı'' konulu konferans gerçekleştirildi. 

Çanakkale Destanının öncesi ve sonrası hakkındaki gelişmeleri örnekleriyle anlatan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Türk Milletinin tarihi boyunca tarihe ismini altın harflerle yazdırdığını ve 15 Temmuzda da bunu ispatı niteliğinde bir kahramanlık sergilediği kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
''TÜRK MİLLETİ ÇANAKKALE RUHUNUN HİÇBİR ZAMAN SÖNMEYECEĞİ MESAJINI 15 TEMMUZ'DA VERDİ''

Program sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Milletinin Çanakkale ruhunu hiçbir zaman sönmeyeceği mesajını 15 Temmuz'da verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'imizde bugün gerçekten çok önemli ve anlamlı bir anı yaşıyoruz. Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar olan Bilecik'te bizler, bir asır önce nice kahramanlıklar sergileyerek, bizlere bu toprakları vatan yapan yiğitleri ve kahramanları Kur'anı Kerim okuyarak anıyoruz, tarihimizi tekrar okuyarak, rahmet ve minnetle anıyoruz. Çok değerli konuklarımız, Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir Hocamız, Kur'anı Kerim ile şehitlerimizin ruhlarını şad ederken,  Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu da ''Çanakkale Destanı'' konulu konferans ile bizleri bilgilendirdi. Bu anlamda onlara şükranlarımı ifade ediyorum. Cenabı Allah'a şükürler olsun ki, ecdadımız bir asır önce kahramanlıklar sergilerken, nice kardeşlerimiz de bugün 15 Temmuz'da olduğu gibi kahramanlıklar göstererek, şehit oldular. Onları da rahmet ve minnetle anıyoruz ve millet olarak her zaman böyle kahraman şekilde anılacağımıza olan inancımı belirtiyorum'' ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ve diğer katılımcılar tarafından ''İstiklal Marşını En Güzel Okuma ve Kompozisyon'' yarışmasında dereceye giren öğrencilere, yarım altın, bisiklet ve tablet ödülleri verildi. 

Editör: TE Bilişim