Korkmaz Kesik

Bilecik’te Şişecam’a ait Camiş Madencilik Fabrikasında çalışan 8 işçi daha sendikal faaliyetlerden dolayı işten çıkarıldı. Eylül ayından bu yana sendikal faaliyetlerin sürdüğü Camiş Madencilik Fabrikasında işten atılan işçilerin sayısı 16’ya yükseldi.

İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde oturma eylemine başladı. İşten çıkarılan Sezgin Kaygılı,  sendikal faaliyetlerinden dolayı işveren tarafından işçiye baskı yapıldığını belirtti. Kristal iş sendikası ile birlikte bugün 16.00’da açıklama gerçekleştireceklerini belirten Kaygılı, Bilecik halkından destek istedi. Kaygılı şu açıklamalarda bulundu:

“6 ay önce Eylül ayında Kristal-İş sendikasına üye olduğumuzdan dolayı işveren tarafından baskı görmüş, mobbing uygulanmış ve devamında 8 arkadaşımız işten çıkarılmıştır. Sürecinde devamında baskılar sürmüş, sendikal faaliyetlerin devamından dolayı rahatsız olan işveren baskıları sürdürüp ben dahil 8 kişi işten çıkarıldı. Bunun devamını pişkinlikle dile getiren işveren, baskıları sürdüreceğini ve Kristal iş sendikasının burada örgütlenmesini istemediğini dile getiriyor. Daha önce çıkışların olacağını dile getiren işveren bugün çıkışların olmayacağını söylüyor. Biz bu sürede mücadele ediyoruz. Bugün saat 16.00’da basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Bilecik halkından destek bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim