MHP Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda 3 aydır imamsız kalan Çavuşköy Camii’nin akıbetini sorarken, camilerin ve din görevlilerinin önemine dikkat çekerek adeta din dersi verdi.

İmamsızlık yüzünden köylülerin sıra ile namaz kıldırıp cenaze definlerini gerçekleştirdiklerini, köylülerin mağdur olduğunu belirten Özkan, yetkililerin biran önce Çavuşköy'e yeni imam atamasını beklediklerini dile getirdi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Özkan’ın, sosyal medya hesabından paylaştığı yazı şu şekilde:

“Dini hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan camilerimiz, bizleri biraraya getiren eşsiz mekânlardır. Kardeşlik duygularımızı pekiştiren ve ''ben"leri "biz" yapan kutsal mabetlerimizdir. Bizleri aynı hedef uğrunda buluşturup bir araya getirip İslam'ın özünde yer alan birlik, beraberlik, sevgi ve yardımlaşma ruhu içinde eriten ve içimizdeki Müslümanlık bilincini canlı tutan mekânlardır.

Din görevlilerimizde bu kutsal mekânlarda halkla iç içe geçmiş kutsal bir görevi icra eden kişilerdir. Bilecik merkeze bağlı Çavuşkoy Camii'nde din görevlisi olmayışının bir sebebi var mıdır?

Köy halkı dönüşümlü olarak namazlarını kıldırıp, cenazelerini defnetmektedir. 3 ay gibi bir süredir devam eden bu olayın ne zaman sonlanacağı, köy camiine ne zaman din görevlisi atanacağı ve bu mağduriyetin ne zaman giderileceği konusunda gerekli makamlardan bir açıklama bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim