Bilecik merkez Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Dursun Fakih Camii’nin minaresi yana eğildi.


İlimizde yaşanan kar yağışı nedeniyle Dursun Fakih Camii’nin temeli aşırı su aldı. Caminin temeline giden sular nedeniyle minare yana eğildi. Minarenin yana eğilmesiyle beraber caminin içerisindeki duvarlarda da çatlaklar oluştu.


Cami Dernek Yönetimi’nden görüştüğümüz Köksal Arslan, caminin minaresinin devrilip can kaybı olmasından korktuğunu ve yetkililerden yardım beklediğini söyledi.


Köksal, yaptığı açıklamada şunları aktardı: “Bilecik Dursun Fakih Camimizin minaresi birinci ay itibariyle Müftülüğe yazmış olduğumuz yazıda da Çevre İl Müdürlüğü’nün bize vermiş olduğu cevapta minarenin altı bol yağışlardan dolayı su almış, minare şu anda yamuk şekilde duruyor. Bizden cami dernek yönetimi olarak yıkım kararı alındığından dolayı gerekli önlemleri almamızı istediler. Bizde etrafına tel örgü çektik. Etrafına bant çektik tehlike oluşmaması için. Camimizin kapatılmasını istiyorlar. Bizde biran önce bu minarenin yıkılmasını istedik.

Gerekli müteahhite başvurduk. Müteahhit bizden sadece yıkım parası olarak 15 bin lira para istedi. Bizde gerekli yerlere başvurduk fakat şu anda böyle bir ödenek olmadığından dolayı yıkım ve yapım parası olarak ta 60 bin lira kadar bir maliyet görünüyor. Kimsenin canına bir şey gelmeden bu minareyi yıkıp tekrar yerine yenisinin yapılmasını istiyoruz.


Bilecik Müftülüğü’nün bize vermiş olduğu talimatta da caminizi önlem olarak kapatın başka bir yerde ibadet edin dediler ama bulunduğumuz yerde de öyle bir yer yok. Kayı Boyu Camii var o bize çok uzak kalıyor. Biz halkımızdan ve yetkililerden bize yardım etmelerini bekliyoruz.”



Editör: TE Bilişim