Bilecik Devlet Hastanesi bahçesindeki yarım asırlık çam ağaçlarından önemli bir kısmının önce Belediye, sonrasında Sağlık Müdürlüğü’nce kesilmesinin ardından, bu kez Yediler Ormanlık alanındaki birçok çam ağacının mavi boya ile işaretlendiği gözlendi. Bölgedeki parkurda yürüyüşe giden yurttaşlar, bu işaretlemenin pek hayra alamet olmadığını, yeni bir ağaç katliamının habercisi olmasından endişe duyduklarını belirttiler.

Bilindiği gibi, Belediye tarafından Sultaneli Çarşısı projesini gerçekleştirmek için Bilecik Devlet Hastanesi bahçesini çevreleyen duvarın asfalt yola paralel önemli bir kısmı yıkılarak, bahçe içerisinde bulunan çok sayıdaki çam ağacı kesilmişti. Yurttaşlar tarafından hüzünle izlenen bu gelişmenin ardından, bu kez Hastane bahçesinin bir başka bölümünde araçlara park yeri açmak için daha büyük bir alanda ağaç katliamına rastlandı. Sağlık Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri kesimin kamuoyundaki tartışmaları sürerken, bu kez Bilecik Yediler Ormanlığı’nda çok sayıdaki çam ağacının boya ile işaretlendiği haberi geldi.

1960 ihtilali sonrasında 1962 yılında Bilecik’e atanan askeri Vali Sedat Kirtepe döneminde ağaçlandırılan Yediler Tepesi’ne daha sonraki yıllarda Atatürk Ormanı adı verilmişti. Daha sonra Kent Ormanı ve Şehir Ormanı olarak giriş yerindeki tabelaları değiştirilen Yediler Ormanlığı’nda piknik alanları ve bazı tesislere yer açmak için çok sayıda çam ağacı kesilmişti.

Şimdi ise Yediler Ormanlığı’nın arka kısmında yeralan ve Atatürk Ormanı tabelasının bulunduğu giriş yolunun sol kısmındaki kesimden başlayarak Orman İşletme Müdürlüğü’nün yine orman içinde yangın müdahale binası olarak gerçekleştirdiği inşaata kadar olan bölümdeki yüzlerce çam ağacının boya ile işaretlendiği görüldü. Bölgeye sürekli yürüyüşe giden ve durumu gazetemize ileten yurttaşlar, bunun pek hayra alamet gelişme olmadığını, yeni bir ağaç katliamından endişe duyduklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim