İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarının 4’üncü oturumunda 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken; Çaltı Köyü’nde ‘Ticaret Alanı’ olarak kullanılmak amacıyla hazırlatılan imar değişikliği sebebiyle meclisin Cuma günü 15.00’da toplanmasına karar verildi.

Oğuz Sertler başkanlığında İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen oturumda Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün İsmetpaşa Mahallesi Beşiktaş mevkiinde İl Özel İdaresine ait olan arazinin üzerindeki hisselerin özel harekât eğitiminde kullanılması amacıyla Polis Meslek Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısı saat 15.00’e ertelendi

Gündeme alınan bir diğer maddede ise, Söğüt İlçesi Çaltı Köyü’nde terminal alanına isabet eden bölgenin ‘Ticaret Alanı’ olarak revize edilmesi talebi görüşüldü. Görüşülen gündem maddesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi oy birliği ile kabul edilirken, konunun Meclis çalışma süresi içerisinde karara bağlanması oylamaya sunularak kabul gördü.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun konu hususu gereği yerinde inceleme yapabilmesi ve çalışmalarının bitirilebilmesi amacıyla İl Genel Meclisi toplantınsın 5’inci oturumunun Cuma günü saat 15.00’e ertelenmesine karar verildi.

Harmankaya Kanyonu ve Suuçtu Şelalesi hakkında önerge sunuldu

Diğer yandan Nihal Arslan, Osman Varol, Necati Keser ve Ahmet Bulur tarafından İnhisar İlçesi Harmankaya Kanyonu’nda bulunan termal koyunlu hamamlarının ve Yenipazar Yukarı Çaylı’da bulunan Suuçtu Şelalesi’nin turizme kazandırılabilmesi için konunun yerinde inceleme yapılması amacıyla İl Genel Meclis Başkanlığı’na verilen önergenin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim