Cafer Elmas


         İlk kez Gazetemizin gündeme taşıdığı ve kamuoyu oluşturduğu Call Center’ı siyasilerimizin ve bürokratlarımızın gerekli çalışmayı göstermemesi yüzünden Edirne kaptı. 7 ilin Call Center’ı illerine kazandırmak için müracaatta bulunduğu son olarak Bilecik ve Edirne arasında karar aşamasına gelindiği, son olarak ta Edirne’de karar kılındığı öğrenildi.

Bilecik’te iyi bir iş istihdamı olması yönünde planlama yapan Denizbank’ın getirmeyi düşündüğü Call Center’ı Edirne kaptı. İlk aşamada 750 kişiye iş imkanı sağlayacak olan çağrı merkezinin ileriki aşamalarda ise 1500-2000 kişiye iş imkanı sağlaması bekleniyordu.

İlimizin sayılı ailelerinden Dindar ailesinin yer dahi hibe etmeye hazır olduğu ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da devreye girdiği öğrenilen Call Center’ın ilimize kazandırılması için 8 defa gazetemizde haber yaparak gündem oluşturmaya ve siyasiler ile idarecileri harekete geçirme gayretlerimiz sonuçsuz kaldı.

Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın hiç ilgilenmediği, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yer konusunda banka yetkililerine yardımcı olduğu ve yer gösterdiği, Bayramda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da konuya müdahil olduğu ve banka yetkilileri ile görüştüğü gelen bilgiler arasında yeralırken, Bakan Nabi Avcı’nın bile forsunun yetmediği görülürken, Call Center için Edirne Milletvekillerinin daha ağır bastığı gözlendi.

Bilecik için çok büyük bir proje olması ve fabrikalardan daha büyük bacasız sanayi olarak iş istihdamının artacağı yatırım iktidar Belediye olmasına rağmen CHP’li Belediye’nin oldu.

İlimiz için kaçınılmaz bir yatırımın Edirne’ye kaptırılması ve yine avucumuzu yaladığımız hatta Bakanımız var diye övündüğümüz Nabi Avcı’nın da forsunun yetmediği Call Center’in Edirne’ye kaptırılmasına ilişkin siyasilerin ve idarecilerin konu ile ilgili ne gibi bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim