İlimize çağrı merkezi açılmasının gündemde olduğu şu günlerde projenin Bilecik’e gelmesinin önünü açacak bir iyi haber de Şeyh Edebali Üniversitesi’nden geldi. Üniversite bünyesinde bulunan Pazaryeri Meslek Yüksekokulu’na Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nün açılması için YÖK’e başvurulduğu ve onay alındığı öğrenildi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’nden gazetemize yapılan açıklamaya göre, çağrı merkezine kalifiye iş gücü kazandırmak için Pazaryeri Meslek Yüksekokulu’na bölüm açılması kararı alındığı ve YÖK’ün başvuruyu kabul ettiği öğrenildi. Bölümün bu sene hizmete girmesi için yapılan başvurunun değerlendirme aşamasında olduğu, YÖK’ün onay vermesi halinde bu sene ek kontenjanla öğrenci kabul etme ihtimalinin bulunduğu öğrenildi.

Gazetemizin gündeme getirdiği, özel bir banka tarafından ilimize kurulması düşünülen Call Center (çağrı merkezi) haberi kamuoyunda yankı bulmaya devam ediyor. Yer tahsisi konusunda yardım istenen Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın her konuda yardımcı olunacağına ilişkin açıklamaları, milletvekillerimiz Fahrettin Poyraz ve Bahattin Şeker’in destek açıklamaları, ilimizin köklü ailelerinden Dindar Yapı’nın sahibi Recep Dindar’ın 5 dönümlük arazisini karşılıksız hibe edeceğini açıklamasının ardından bir müjdeli haber de Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden geldi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’nden gazetemize yapılan açıklamada, çağrı merkezi için gereken kalifiye iş gücünün sağlanması için Pazaryeri Yüksek okuluna bölüm açılması doğrultusunda karar alındığı ve YÖK’e yapılan başvurunun kabul edildiği öğrenildi. Açılacak olan bölümün bu sene hizmete girmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenilirken, YÖK’ün kabul etmesi durumunda ek kontenjanla alınacak 40 öğrenciyle eğitime başlanacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Faruk Akın, yüksekokulları bünyesinde Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nü açmaya karar verdiklerini ve gerekli ön çalışmaları tamamladıktan sonra Yüksek Öğrenim Kurulu’nun (YÖK) onayına sunduklarını söyledi. YÖK’ün başvurularını kabul ettiğini ve bölümün açılacağını söyleyen Akın,  bu eğitim-öğretim yılında öğrenci alımı yapabilmek için ise çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Türkiye genelinde 11 üniversitede “Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü” bulunduğunu söyleyen Akın, başvurularının kabul edilmesi halinde, ek kontenjanla alınacak 40 öğrenciye eğitim vermeye başlayacaklarını belirtti.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü, Türkiye’de hızla büyümekte olan çağrı merkezi sektörünün ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücünü sağlamak ve faaliyet alanını genişletmek için, gerekli deneyimi kazanmış, ikna kabiliyeti güçlü, iletişim becerisi yüksek, nitelikli işgücünü yetiştirme amacıyla eğitim veren bir program. 2 yıllık ön lisans programının ardından mezun olan öğrenciler başta özel şirketlerin çağrı merkezleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında da (155 Polis İmdat/ 112 Acil) çalışabilirler. Küresel çapta faaliyet gösteren kurumların kapısını rahat biçimde açabilecekleri bölüm öğrencileri, agent ve supervizör olarak başladıkları kariyerlerini başarıları ölçüsünde orta ve üst düzey yönetici olarak devam ettirebilme şansına da sahip olacaklar. 

Editör: TE Bilişim