Geçtiğimiz günlerde Çankaya Belediye Başkanlığına aday adayı olduğu açıklanan Bilecik eski Milletvekili Yaşar Tüzün’e, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’dan destek geldi. Tüzün’ün aday adaylığıyla ilgili düşüncelerini aldığımız Çalışkan şu açıklamalarda bulundu:

“Sayın Yaşar Tüzün, Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi’nde, genölik kollarından itibaren partinin her kademesinde görev almış bir insandır. Kendisi bir dönem Belediye Başkanlığı, iki dönem milletvekilliği yapmıştır. Ve ilimizi Ankara’da başarıyla temsil etmiştir. Çankaya Belediye Başkanlığı için benim daha önceden bilgim vardı. Ama şimdi medyada da yer aldı. Biz Merkez İlçe olarak gurur ve onur duyduk. İnanıyorum ki, onu seven ve güvenen insanlar da, ve Bilecikliler de bu işten gurur duyacaklardır. Kendisini tüm kalbimle yürekten destekliyorum ve kazanacağına da inanıyorum. Biz Bilecik’te yerel seçimleri alırsak, Sayın Tüzün de orada Çankaya Belediye Başkanlığını alırsa, bizim için çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum.”

Tüzün’ün Çankaya’dan aday adaylığına Bilecik’te tepki gösterenler de olduğunun hatırlatılması üzerine Çalışkan; “Tepki gösterecek bir olay yok. Bu Bilecik için bir gurur kaynağıdır. Düşünebiliyor musunuz, Bilecik’te başarılı olmuş bir siyasetçi, gidip Ankara gibi büyük bir şehirde, başkentimizde, Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adayı oluyor. Bunda tepki gösterilecek bir şey yok. Herkesin bununla gurur duyması lazım. Çünkü bu Bilecik için de büyük bir kazanç olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Çalışkan ayrıca, Tüzün’le arasındaki samimiyeti herkesin bildiğini ve siyaseten kendisinden çok şey öğrendiğini söyledi. Tüzün’ün siyasetçiliği konusunda kimsenin bir şey söyleyemeyeceğini belirten Çalışkan, “Ben dostu olarak ve Merkez İlçe Başkanı olarak kendisiyle gurur duyduğumu iletmek istiyorum.” şeklinde açıklamasını sonlandırdı. 

Editör: TE Bilişim