Yenipazar’da mülkiyeti Belediye’ye ait olan 7 bin ekmek kapasiteli ekmek fırını Belediye Başkanı İlhan Özden’in özverili çalışmaları neticesinde kısa sürede bitirilerek Ramazan ayında vatandaşların hizmetine sunuldu.

İlçenin genç, dinamik ve çalışkan Belediye Başkanı İlhan Özden’in geçtiğimiz yıllarda Belediye’nin arazisine buğday ekerek Belediye’nin bir yıllık mazot parasını çıkararak örnek çalışmaya imza atarak dikkatleri üzerine çekmesinin yanısıra, şimdide bizzat girişimleri neticesinde 1.5 ay önce inşa edilmeye başlanan ekmek fırını Ramazan ayına yetiştirildi. Başkan Özden, toplum çıkarlarını gözettikleri için bu fırını devlet eliyle yaptıklarını söyledi.

Özden Başkan, bizzat önlüğü giyerek fırında ilk pideyi kendisi atarak pişirdi.

“Dışarıdan ekmek geliyordu”

Yenipazar’da bir süredir ekmek sıkıntısı yaşandığını ve bu yüzden dışarıdan ekmek geldiğine değinen Başkan Özden, ileriye dönük ilçede bu sıkıntıların yaşanmaması amacıyla inşa ettikleri ekmek fırını hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Bu fırın Yenipazar Belediyesi mülkiyetine ait bir ekmek fırınıdır. Yaklaşık 1 buçuk ay önce başlamış olduğumuz bu tesisi tamamlayarak Ramazan Ayı ile birlikte hizmete girmesini sağladık. Yenipazar halkına hayırlı olsun. Belediyemize ait bir tane daha önceden fırınımız vardı ama el değiştirdi ve özel şahsa devredildi. Daha sonra birtakım sıkıntılar çıktı. Özellikle Ramazan Ayında çok sıkıntı olmaya başladı. Dışarıdan ekmek geliyordu, bunun yanı sıra zamanında ekmek olmaması gibi sebeplerde vardı. Bu gibi sıkıntılar bu fırının yapılmasına neden oldu. Açıkçası kişisel çıkarlar, toplum çıkarlarının üzerine çıkınca dedik ki; bunu devletin kurumları yapar, bundan sonrada kimseye hesap vermez. 1,5 ay önce başladık bu tesisi yapmaya, kısa sürede sıfırdan yaparak halkımızın hizmetine sunduk, Yenipazar halkımıza hayırlı olsun.

Fırının günlük kapasitesi 7 bin ekmek kapasitelidir. Ortalama bizim ilçe olarak ekmek tüketimimiz günde 1.000-1.500 kapasiteyle sınırlı ancak, ileriye dönük sıkıntı yaşanmaması açısından böyle büyük bir tesis inşa etmeyi uygun gördük. 300 gr pideyi 1.75 TL’den, 250 gr ekmeği 1.00 TL’den satarak halkımıza uygun fiyatlı pide ve ekmek yeme imkanı sunduk.”

“İşte biz bunlar için geziyorduk”

Belediye Başkanı İlhan Özden, kendisine yönelik yapılan ‘sürekli geziyor’ eleştirilerine de açıklama getirerek, bu fırını ilçeye kazandırmak amacıyla yaşadığı zorlukları ise şu şekilde anlattı:

“Şimdi biz Mersin’lerde, Adana’larda geziyoruz ya, millet sanıyor ki öylesine geziyoruz. İşte biz bunlar için geziyorduk. Büyükşehirdeki ağabeylerimizden, genel merkezimizden, devletimizden bu tür destekleri almak için geziyorduk. Biz bu sebeple il başkanımıza da gittik, ilçe başkanımıza da gittik, İl Genel Meclisi arkadaşımıza da gittik ve hep Yenipazar İlçesi’nin sıkıntıları için yaptık bunları. Gittik Tarsus Belediyesi’nin misafirhanesinde yattık. Gittik yeri geldi şoför arkadaşla arabalarda konakladık ama bu tesiste bütün Büyükşehirdeki ağabeylerimizin desteği vardır. Bütün Belediye personelinin büyük özverisi vardır, hepsine teşekkür ediyorum.”

Fırın açılışına,MHP 1'inci sıra Milletvekili İbrahim Sertan Yalçınkaya,2'inci sıra Milletvekili Adayı Hasan Yıldırım ve MHP teşkilatı katıldı.

Editör: TE Bilişim