Bozüyük’te ocak ayında meydana gelen ardı ardına hırsızlık olayları ve gelen ihbarlar neticesinde  İlçe Jandarma Komutanlığı ve Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüğü unsurları oluşturulan özel bir ekip ile çalışma yürüttü. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü genişletilmiş araştırmalar kapsamında hırsızlık şebekesi üyesi 3 şahsı çalıntı araba ile yakaladı. Bilecik Valiliği konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada: 

“Bilecik İli Bozüyük İlçesine bağlı; Karasu Vadisi, Karaağaç Köyü, Saraycık Köyü, Çaydere Köyü ile Bursa karayolu üzerinde bulunan ve genellikle yazlık olarak kullanılan ev ve işyerlerinden, Ocak ve Şubat 2017 aylarında art arda meydana gelen hırsızlık olayları üzerine, Bilecik İl Jandarma Komutanlığına bağlı Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüğü unsurlarınca hırsızlık olaylarını aydınlatmak maksadıyla özel bir ekip oluşturulmuştur. Yapılan çalışmalar neticesinde hırsızlık olaylarının birbirleriyle benzerlik gösterdiği ve hırsızlıkların aynı şebeke tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, hırsızlık olaylarının meydana geldiği ev ve işyerleri özel ekip tarafından tek tek incelenmiştir. Son olarak; yurtdışında ikamet eden bir vatandaşın yazlık evinden aracının çalındığı ihbarı üzerine araştırmalar genişletilmiş ve çalıntı aracın izine Kütahya İli Seyitömer İlçesinde rastlanılmıştır. 
Bilecik Valiliğinin Olur’u ile faillerin tespit ve yakalanması maksadıyla özel ekip Kütahya iline görevlendirilmiş, Kütahya İl J.K.lığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışma sonucu hırsızlık şebekesi üyesi (3) şahsın açık kimlikleri tespit edilerek çalıntı araç ve çok sayıda malzeme ele geçirilmiştir. D.A, H.A. ve I.D. isimli hırsızlık şebekesi mensuplarınca Bilecik, Kütahya ve Eskişehir İllerinde gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına ait olduğu tespit edilen; (3) Adet Av Tüfeği, (3) Adet Kurusıkı Tabanca, (1) Adet LCD Televizyon, (1) Adet Jeneratör, (3) adet Ağaç Kesme Hızarı, (2) Adet Akü, (6) Adet Elektrikli Matkap, (3) Adet Şarjlı Matkap, (2) Adet Spiral, (2) Adet Cep Telefonu ve muhtelif ev aletleri ele geçirilmiş ve çalıntı malzemelere el konulmuştur.”dendi.
Editör: TE Bilişim