Piyasada ucuz fiyata satılan bot ve ayakkabılar insan sağlığını ciddi anlamda teklikeye atarken markaların orjinalini satan işletmeleri de zarara uğratıyor. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Bilecik’in en eski ayakkabıcılarından Murat Okat, taklit ürünlerin vatandaşın sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini vurguladı.

Okatlar ayakkabı olarak Caterpillar ve Harley Davidson markalarının Bilecik’teki tek temsilcisi olduklarını kaydeden Okat, Bilecik’te bazı işletmelerin bu ürünlerin sahte üretimlerini sattığını söyledi. Dünyaca ünlü bu markaların sahte ürünlere karşı avukatlarının gerekli işlemler için araştırma yaptığını ifade eden Okat, sahte ürün satanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağının altını çizdi. Okat, açıklamasında şunları aktardı:

“Biz Okatlar Ayakkabı olarak sadece kalitesi dünyaca tescillenmiş orjinal markaları satışa sunuyoruz. Piyasada aynı ürünlerin ‘çakma’ diye tabir edilen taklitleri mevcut. Bu ürünler hem oldukça dayanıksız hem de kanserojen malzemelerle üretilmektedir. Bu ayakkabılar vatandaşlarımızın sağlığını da tehdit etmektedir." 

Editör: TE Bilişim