Yaklaşan yerel seçimler öncesi Belediye Başkanlığına aday olmak isteyen siyasilerin isimleri tek tek gün yüze çıkmaya başladı. Bu bağlamda en çok aday adayı adı geçen parti ise AK Parti oldu. AK Parti, 15 yıl sonra kaybedilen Bilecik Belediye Başkanlığını geri almanın hesaplarını yapıyor.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi 15 yıl sonra AK Parti’den, Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmişti. Ne varki yaşanan rüşvet skandalı sonrası CHP ciddi bir sıkıntı yaşamıştı.

CHP'den seçimi kazanan Semih Şahin, Danışmanının adının rüşvet olayına karışması sonucu partisinden ihraç edilmiş, Şahin ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Uzaklaştırma kararının ardından Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde Melek Mızrak Subaşı, Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.

Subaşı'nın göreve gelmesinin ardından Belediye’de yaşanan sorunlar zaman içinde aşıldı. Subaşı, ulusal basında ve sosyal medyada popülerliğini iyi kullanmasının yanısıra; yaptığı çalışmalar, mahalle, site gezileri, gençlerle ve kadınlarla kurduğu samimi diyalog, getirdiği sanatçılar ile konserlerde toplanan kalabalıklarla herkesi şaşırtmaya devam ediyor.

CHP genel ve yerelde bir takım sıkıntılar ve bölünmeler yaşasada Bilecik'te Belediye Başkanlığı için en iddialı iki partiden biri Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak gösterilmesi beklenen Melek Mızrak Subaşı’na karşı AK Parti seçimi kazanacak adayı bulmak için uğraşacak.

İYİ Parti'nin de Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarını çıkaracağını açıklamasının ardından AK Parti, MHP ile yapacağı ittifak ile seçimi almanın hesaplarını yapıyor. Bu kapsamda son yapılan genel seçimlerde de Cumhurbaşkanlığını ve hükümeti AK Parti’nin kazanması, Bilecik’teki AK Partili siyasilerin iştahını kabarttı.

Diğer yandan ilimizde Belediye Başkanlığı için iddialı diğer parti AK Parti olacak. İlk aday adaylığını açıklayan isim iş insanı Orhan Şişman oldu. Aday adayı bolluğu yaşanan AK Parti'de, Orhan Şişman’ın yanı sıra 18 kişinin daha aday adayı olacağı beklenirken, adı geçen isimlere bakıldığında AK Parti’de adeta aday adayı bolluğu yaşanıyor.

Bu seçimde yine AK Parti ve CHP'nin yarışacağı çetin bir seçim geçmesini bekliyorum. CHP Genel Merkezi’nde yaşayan sıkıntıların yerele ne kadar yansıyacağı bilinmezken, seçim öncesi Genel Başkan değişimi, Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesi ve değişim yaşanması ile partinin toparlanması bekleniyor.

CHP’li Belediye olarak Belediye’de yaşanan suçüstü rüşvet olayı, CHP'nin en büyük handikapı olmasına karşılık, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve zamlar AK Parti’nin handikapı olarak görülüyor.

Ben Bilecik'te yine seçim yarışının Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti'nin arasında yaşanacağını ve iki parti adayından birinin Belediye Başkanlığını kazanacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığını kazanan ve Bilecik'te Cumhur ittifakı ile iddialı bir şekilde seçime girmesi beklenen AK Parti’de, siyaseten önemli  ve her seçimde isimleri duyulan  şu kişilerin de  aday adaylığını açıklayacağını düşünüyorum:

Serkan Işık - İş insanı

Sevcan Uzun- Kızılay Bilecik Şube Başkanı, BİEN Fabrikası Üst Yöneticisi

Hüsnü Bayrakçı- Özel bir bankanın Şube Müdürü

Recep Akay- Avukat

Nihat Can- Bilecik Belediyesi eski Başkanı

Serkan Yıldırım- AK Parti İl Başkanı

Hülya Alişan - AK Parti yöneticisi, İş insanı

Fikret Karabıyık- AK Parti Bilecik eski İl Başkanı, İş insanı

Münür Şahin- Osmaneli Belediye Başkanı, Yeminli Mali Müşavir

Mustafa Yaman- Bayırköy Belediye Başkanı

Çetin Kaya- AK Parti Belediye Meclis üyesi, İş insanı

Mutlu Selen Haşit- AK Parti Kadın Kolları Başkanı, İş insanı

Üzeyir Yıldırım- Bilecik İŞKUR Müdürü

Ramazan Kurtulmuş – AK Parti eski İl Başkanı, İş insanı

Şükrü Keskin- Bilecik TSO eski Başkanı, İş insanı

Ali Öktem- Avukat

Selim Yağcı- Bilecik Belediyesi eski Başkanı ve 27. Dönem Bilecik Milletvekili

Editör: Korkmaz Kesik