Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas’ın Ankara kulislerinden aldığı çok emin bilgilere göre, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in AK Parti’ye davet edildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi'ne davet edilen Tekin ve Şahin’in AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile çeşitli temaslarda bulunduğu ve bu görüşmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gerçekleştiği öğrenilirken, Münür Şahin ve Zekiye Tekin’in yanı sıra Türkiye’de bulunan 12 bağımsız ilçe başkanının da AK Parti’ye yakın isimler ile görüşmeye davet edildiği gelen iddialar arasında.

Yapılan bu hareket bağımsız Belediye Başkanlarının yeni kurulacak partilere geçebilecek düşüncesi ile erkenden davranma olarak nitelendirildi. Görüşme sonucunda Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in olumlu cevap verdiği, Zekiye Tekin’in ise davete teşekkür ederek hemen kabul etmediği ve Pazaryeri halkına konuyu sormak için zaman istediği gerekirse de referandum yapacağı gelen duyumlar arasında.

Başkanların olumlu cevap vermeleri durumunda önümüzdeki günlerde bir grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rozetlerinin takılacağı belirtildi. Münür Şahin’in AK Parti’ye geçiş görüşmelerini ve girişimlerini ise geçtiğimiz gün ilimize gelen ve birtakım ziyaretlerde bulunan Bilecik eski AK Parti Milletvekili şimdiki Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın ayarladığı, eski Milletvekili şimdiki Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir'in de Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ile görüşmelerde bulunduğu  ve bu temaslardan ve gelişmelerden mevcut AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın dahi haberi olmadığı da gelen iddialar arasında.

Bilindiği gibi Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, başarılı Belediye Başkanlığının ardından şahsi ve hissi nedenlerden dolayı AK Parti Milletvekili Selim Yağcı tarafından yerel seçimlerde aday gösterilmemiş, fakat Münür Şahin, Osmaneli halkını arkasına alarak bağımsız olarak seçime girmiş ve diğer adaylara adeta fark atarak Belediye Başkanlığını kazanmıştı.

Diğer yandan Pazaryeri’nde eski AK Partili Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Belediye Meclisi üyesinin kızını işe almak için 15 yıldır Belediye Özel Kalemi'nde başarılı görev sürdüren Zekiye Tekin’i görevinden almıştı. Kendisine yapılan bu haksızlığa kızan Tekin, yerel seçimler öncesi AK Parti’den aday adayı olmuş fakat AK Parti Milletvekili Selim Yağcı tarafından aday gösterilmeyince bağımsız olarak yola devam etmiş ve yüksek bir oy alarak bir ilke imza atıp ilk bağımsız kadın ilçe belediye başkanı seçilmişti.

Seçimlerin ardından 8 aylık süre sonunda beklenilen hamle gerçekleşti ve aylardır kamuoyunda ve siyasi kulislerde konuşulan transferin yapılacağı öğrenildi. Bakalım bu duruma başkanlar ve “bizim trenden inen tekrar kesinlikle geri binemez” diyerek kapıları kapatan AK Parti Milletvekili Selim Yağcı ne gibi bir açıklama yapacak.

Editör: TE Bilişim