Baş Reklam, Medya ve Organizasyon Şirketi sahibi Yıldıray Baş, Ramazan Çarşısı (Osmanlı Sokağı) hakkında açıklamalarda bulunurken, Bilecikli esnaflar tarafından kendilerine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi:

Şirket sahibi Yıldıray Baş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanını ve eski Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın çadırları ziyaret ettiğini dile getirdi.

Baş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Gölcan’ın Bilecikli esnaflara yer talep ettiğini ve buna nazaran Bilecikli esnaflara giyecek alanından 100 metrekare alan ayırdıklarını ve yine ‘Yöresel Tatlar’ alanından 10 adet stant ayırdıklarını söylerken kendilerini alana davet etti.

“Türkiye’nin seçkin markalarını buraya getirmek için gece gündüz çalıştık”

Şirket sahibi Baş, Ramazan’da ve Bayram tatili boyunca sürecek olan fuar alanına ilişkin şu açıklamada bulundu:

“6 ay önce Bilecik’te kapalı Pazar yerinde ‘Yöresel Tatlar’ Türkiye’nin 50 ilinden gelen markalarımızı, yöresel tatlarımızı tanıttık. Bilecik halkının teveccühü üzerine yine 6 sonra bir ‘Osmanlı Sokağı’ altında Türkiye’nin seçilmiş markalarının yeraldığı, markalar çadırı, yöresel tatlar ve lunapark alanı ile birlikte ‘Osmanlı Sokağını’ canlandırdık.

Bu projede dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı beye ve şu andaki Belediye Başkanımız Nihat Can beye teşekkür ediyoruz. 6 aydır büyük çabaları var. Türkiye’nin seçkin markalarını buraya getirmek için gece gündüz çalıştık. Şu anda da gördüğünüz gibi tüm markalar burada. Bilecik halkı markayı sever, markayı giyinmesini bilir. Dün itibariyle fuar alanımız halkın hizmetine açıldı. Ramazan Bayramı tatili bitene kadarda Bilecik halkını buraya bekliyoruz.”

“Bilecik halkını markalar ve yöresel tatlarla, kendi esnafları ile burada buluşturmak istiyoruz”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Gölcan ve Milletvekili aday adayı Selim Yağcı’nın alanı ziyaret ettiklerini dile getiren şirket sahibi Baş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kendilerinden yer talep ettiğini ve buna ilişkin olarak ta Bilecikli esnaflara 100 metrekare giyecek alanından,10 adet stant ta yöresel ürünler pazarından yer ayırdıklarını söylediği açıklamasında şunları aktardı:

“Esnaf ve Sanatkarlar Odaları bizden yer talep etti. Kendilerine yer ayırdık, bekliyoruz inşallah gelecekler. Gelirlerse yerlerini ayırdık. Tüm Bilecik halkını fuar alanında Osmanlı Sokağı’nda biraraya getirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı sevgi ve hoşgörü ayıdır. Burada herkesi ağırlamakta gerekiyor. Bilecik halkını Emniyeti’nden, sağlığına, Belediyesinden, Ticaret Odalarından herkesi burada görmek istiyoruz.

Dün Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı ve Milletvekili adayı Selim Yağcı buradaydı. Alanı kendilerine gezdirdik, yerlerini gösterdik. Markalar çadırımızda kendilerini de 100 metrekare yer ayırdık. Yine 10 tanede ‘Yöresel Tatlar’ adı altında yöresel tatlar standımızda yer ayırdık. Gelirlerse inşallah bizde kendilerine yardımcı olacağız. Bilecik halkını markalar ve yöresel tatlarla kendi esnafları ile burada buluşturmak istiyoruz.”

“Buradan Filistin halkına başsağlığı diliyoruz”

İsrail Devleti’nin Filistin halkına yaptığı saldırı hakkında da konuşan Baş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Dün itibariyle ulusumuzun başı sağolsun. Tüm Müslüman alemine sabır diliyorum. Tabiki yıllardır kanayan bir yara Filistin’de. Orada yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz. Fuar alanı esnafı olarak, biz ülkemizin, milletimizin, reisi Cumhurumuzun her zaman yanındayız. Bu ilke meselesidir birlik, beraberlik zamanı. Buradan Filistin halkına başsağlığı diliyoruz.Yaralılara da acil şifalar diliyoruz.İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz.

Fuar alanı olarak ta şehit ailelerinin çocuklarını da ücretsiz giyindireceğiz. Yine 6 bin bilet ücretsiz dağıtılarak çocuklarımıza yine şehit ve gazi ailelerini de ücretsiz olarak ağırlayacağız.”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası niçin bilgilendirmedi?

Yiyecek Odası Başkanı Ahmet Subaşı, çadırlara ilişkin yaptığı açıklamada Bilecikli esnafların kendilerine yer ayrılan yerlerden haberi olmadığını söyleyerek sitem etmişti. Başkan Subaşı, “Bilecikli esnaflara da yer ayırmışlar. Dükkan ayrılmış evet ama kimsenin bu durumdan haberi yok. Bunu bize kimse bildirmedi. Bize bildirilmiş olsaydı, biz bunun programını 10-15 gün önceden yapardık” demişti.

Şirket sahibi Yıldıray Baş ise Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı’nın alanı ziyaret ettiğini ve Bilecikli esnaflara 100 metrekare giyecek,10 adette yöresel ürünler pazarından stant ayırdıklarını dile getirdi.

Buna ilişkin Yiyecek Odası Başkanı Ahmet Subaşı’nın açıklamalarına ve Ramazan Çarşısı organizatörü ve şirket sahibi Yıldıray Baş’a Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı’nın ne gibi bir cevap vereceği ise özellikle Bilecikli esnaflar tarafından merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim