FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen operasyonlarda Bilecik’te darbe teşebbüssünün yapıldığı 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar aralarında siyasetçi, asker, polis, kaymakam, hakim, savcı, avukat, oda başkanları ve çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 1000’i geçkin şüpheliye işlem yapıldı.

Bazıları adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, şüphelilerden yaklaşık 500 kişinin de tutuklandığı tahmin ediliyor. Özellikle Bylock kullanıcısı FETÖ şüphelilerinin direkman örgüt üyesi kabul edilerek hiç af edilmeyerek adli sorgu sonrası tutuklandıkları gözlendi.

FETÖ operasyonlarında en aktif emniyetlerden biri olan Bilecik Emniyeti gece gündüz demeden çalışmalarına devam etti.

Son günlerde gündeme düşen şok iddianın ise yine kamuoyunda geniş yankı bulması bekleniyor. MİT tarafından Bursa’da kurulan 220 kişilik bilgi işlem uzmanı çalışanın cep telefonu incelediği ve yazışmaları çözümlemeye çalıştığı iddia edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan incelemelerde ise Bilecik’te 400 Bylock kullanıcısının tespit edildiği ve bu kişilerden yaklaşık 340’ına FETÖ üyesi oldukları gerekçesi ile işlem yapılıp tutuklandığı, 60 şüphelinin de yakalanması için Bilecik Emniyeti tarafından arama çalışmalarının devam ettiği gelen iddialar arasında.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın bilgilendirilmesi doğrultusunda FETÖ/PDY operasyonlarının başladığı günden bu zamana kadar yürütülen soruşturmalar neticesinde Bylock kullandıkları iddiası ile Bilecik’te yaklaşık 340 kişi hakkında işlem yapılırken, 60 kişinin kaçak durumda olduğu ve arama çalışmasının sürdüğü ve yine MİT’in Bylock üzerindeki çalışmalarının devam ettiği gelen iddialar arasında.

Editör: TE Bilişim