Yapımı yılan hikayesine dönen Bilecik Devlet Hastanesi için Yarın Gazetesi olarak yeni alternatif sunuyoruz. 3 yıl önce mevcut hastanenin bulunduğu alana 150 yataklı hastane yapılması sözü verilmesine rağmen hiçbir ilerleme gerçekleşmedi.

Üniversite ile BİEN Seramik arasındaki araziye yapılması gündeme gelen ve kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığı belirtilen yeni hastane yerinde bir türlü somut adım atılamadı.

Siyasilerin kendi aralarındaki yer çelişkisi çatışmasından mı yoksa siyasilerin beceriksizliğinden mi kaynaklandı bilinmez ama sözü verilen hastanede 3 yıldır somut bir adım atılamaması vatandaşlarında son derece tepkisini çeker oldu.



Üniversite ile BİEN Seramik arasındaki yerin uzak olduğu kanısı mevcut hastanenin ise taşınacak yer bulunmaması neticesinde bir karara varılamayan yeni hastane için geçtiğimiz günlerde AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz ve yeni İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz’la birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmüş, hastanenin neresi olursa olsun hemen yapılması için çalışmaların hızlandırılması yönünde Bakan tarafından Genel Müdüre talimat verildiği belirtilmişti.

Bu gelişmelerin ardından İl Özel İdaresi’nin Küçük Sanayi arkasına taşınması gündeme gelirken, bu hususta İl Genel Meclis üyelerinin ihale edilmesi için karar aldıklarını gazetemizde duyurmuştuk.

Bunun ardından gazetemiz çalışanları olarak yetkililere yardımcı olmak adına bir öneri sunarak yeni hastanenin 35 dönümlük arazisi bulunan İl Özel İdaresi’nin bulunduğu adaya yapılmasına ilişkin öneride bulunuyoruz.

Yer tespiti yüzünden yılan hikayesine dönen yeni Bilecik Devlet Hastanesi için yetkililer ve siyasiler bu önerimizi dikkate alırlarmı bilemeyiz fakat İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alan hem şehiriçi, hem de konum itibari ile hastaneye en uygun alan olarak görünüyor. Önerisi bizden, gerisi yetkililere ve siyasilere kalıyor.

Editör: TE Bilişim