Kıymet Aslan- 

         Eğitim Birsen Sendikası göreve yeni başlayan öğretmenler için, özel bir restoranda tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi.

Ak Parti Bilecik Milletvekili KİT Komisyon Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz,  göreve yeni başlayan eğitimcilere seslenerek,  Bilecik’te huzurlu şekilde hizmet etme imkanı bulacaklarını vurguladı.  Aileler olarak çocukları öğretmenlere güvenle emanet ettiklerini,  Medeniyeti yeniden oluşturma anlamında çocukların ciddi bir eğitime tabi tutma sorumluluklarının bilinmesi gerektiğine de değindi.

Bunu yaparken de “ Burada sorumluluğu ne sizin sırtınıza bırakıyoruz nede evde tek başına olan anne babaya bırakıyoruz. Nede tek başına bizim sırtımızda da kalmasını arzu etmiyoruz. Dolayısıyla hep birlikte iddialıysak yeniden büyük Türkiye’yi kurma noktasında niyetimiz varsa, samimiyetimiz, gayretiniz  varsa hep birlikte bunun yolunun da eğitimden geçtiğini, güçlü karakterli, inançlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini biliyoruz. Bu noktada bu hedefe doğru birlikte gayretimiz olacak.”dedi.


“Sizin her biriniz, bizim için değerlidir”

 

Bilecik'te ve Türkiye'de kalıcı ve köklü bir değişim oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Dr. Fahrettin Poyraz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Bilecik, sayısız imkanların olduğu bir il. Her ne kadar büyük şehirler arasına sıkışmış kalsak da çok kısa sürede büyük şeylere ulaşma imkanına sahip olan bir şehir. Dolayısıyla burada çok rahat, huzurlu şekilde hizmet etme imkanı bulacaksınız.

Gönüller, fikirler bir olduktan sonra amaç bir olduktan sonra şartlar tabi ne kadar zor olursa olsun, orada her hâlükârda huzurlu bir çalışma ortamı olabilir. Bizim eğer ortak bir payemiz varsa, hizmet etme amacımız varsa zaten Bilecik’te pek çok kapı size açılacaktır. Biz burada felsefe olarak şuna inanıyoruz. 3. Dönem milletvekilliği yapıyorum artık  bilenler bilir. Hem Türkiye’de, hem de Bilecik’te bir değişim oluşturmaya çalışıyoruz. Biz Türkiye’yi geçmişteki gibi klasik kurallarla, kalıplarla yönetmek yerine değişimin öncüsü olacak ekiplerle, kadrolarla yönetmek ama birlikte yönetmek isteyen bir ekibiz. En tepeden aşağıya kadar.


Dolayısıyla burada mümkün olduğu kadar karar alma mekanizmalarını, karar alma süreçlerini, aşağıya, tabana doğru yaydıkça ve aşağıda sorumluluk üstlenen arkadaşlarımızı da yönetime ortak ettikten sonra inanıyorum ki sorunların pek çoğu olduğu gibi ne sayın il müdürümüze taşınacak, nede Ankara’ya taşınacak ve kendiliğinden çözülmeye başlayacak. Birlikte yöneterek çalıştığımız kurumlarımızı ve ülkemizi geliştirmek için inanıyorum ki çok daha sağlıklı kararlar vereceğiz. İnanıyorum ki çok daha az kaynak israfıyla karşılaşacağız, çok daha verimli çalışacağız, bizim hedefimiz bu. Tabi bunu yaparken geçmişin süresi, bir takım kuralları, kısıtlamaları bizi bağlamıyor. O dar kalıplarla düşünmüyoruz, özellikle eğitim noktasında böyle bir kaygımız, tereddüdümüz hiç yok. Şu şöyle giyiniyor, bu böyle yapıyor diye bir tasamız yok, sizin her biriniz bizim için değerlidir.”dedi.


 

Milletvekili Poyraz , Geleceği inşa etme anlamında çocukları öğretmenlere güvenerek teslim ettiklerine değinerek, ciddi  bir eğitimin,  büyük Türkiye’yi kurma noktasında bu yolunda eğitimden geçtiğini vurguladı.

Bu noktada bu hedefe doğru, bu gayretle birlikte yürümek gerektiğini söyleyen Poyraz konuşmasında, “Öğrencilerimiz bizim çocuklarımız bizim hayatta en çok değer verdiklerimiz. Allah’a şükür benim 5 tane çocuğum var, şükrediyorum. dünyanın en kıymetlisi nedir? diye bana sorsanız herhâlde listenin başına çocuklarımı eklerim. En kıymetli olanlarınızı götürüp emanet ettiğiniz yerler herhâlde güvenilir, emin insanlar olması lazım ki veliler olarak siz öğretmenlere emanet ediyoruz. Bizde anne ve babalar olarak, size güvenmeyeceğiz, inanmayacağız da kime güveneceğiz. Dolaysıyla buradaki bir takım korkuları, kaygıları bir kere kenara atacağız. Hep birlikte nasıl bu ülkeyi yönetiyorsak, hep birlikte de geleceğimizi inşa etme anlamında da o kaybettiğimiz güçlü medeniyetimizi yeniden oluşturma anlamında çocuklarımızı ciddi bir eğitime tabi tutma mecburiyetimiz var. Burada sorumluluğu ne sizin sırtınıza bırakıyoruz nede evde tek başına olan anne babaya bırakıyoruz. Nede tek başına bizim sırtımızda da kalmasını arzu etmiyoruz. Dolayısıyla hep birlikte iddialıysak yeniden büyük Türkiye’yi kurma noktasında niyetimiz varsa, samimiyetimiz, gayretiniz  varsa hep birlikte bunun yolunun da eğitimden geçtiğini, güçlü karakterli, inançlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini biliyoruz. Bu noktada bu hedefe doğru birlikte gayretimiz olacak.”dedi.


“Sendikalardan bizimde beklediğimiz budur”

Sendikaların fikirlerini hükümetle paylaşmaları gerektiğine ilişkin mesaj veren AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz;

“Zaman zaman kendileri iktidar yanlısı diye bir takım eleştirilere muhatap olsalar da bizim yanlışımız  olduğunda da bu anlamda rahatlıkla, cesur şekilde gelip siz herhâlde bunu biraz daha usulü dahilinde şunu göremiyorsunuz, şöyle olsa daha iyi olacak gibi her zaman fikirlerini söylemekten ve bizi eleştirmekten geri kalmadı. Zaten açıkçası şuanda sendikalardan bizimde beklediğimiz budur. Bizim bakış açımızla sizin gördüğünüzü göremiyor olabiliriz, sizin yaşadığınızı yaşamıyor olabiliriz bu anlamda arkadaşlarımızın sizin sorunlarınızı bize aktarma ve sorunları birlikte çözme noktasındaki gayretleri içinde Buradan Sendika Başkanımız Ahmet Beye tekrar teşekkür ediyorum. Burada gönüllerin size açık olduğunu bilin, çalışmalarınızda Cenab-ı Allah size güç kuvvet versin. Niyetleriniz her zaman halis olsun.”dedi.

 “Değerler sendikacılığı yapıyoruz”

Bilecik Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz ise, Yeni Eğitim Öğretim yılımız hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek başladığı konuşmasına, “Allah’ın emanet ettiği, annelerine ve babaların emanet ettiği onlarında bize emanet olarak okulumuza sınıfımıza getirdiği yavrularımıza en güzel şekilde eğitim vermek, ahlak vermek, değerler kazandırmak inşallah yeni eğitim öğretim yılımızda bizim amacımız, hedefimizdir bunu da inşallah başaracağımıza inanıyoruz.” Dedi.

Selöz, Eğitim Bir-Sen’in büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyerek katılımcılara sendika hakkında bilgi verdi. 

 “Eğitim Bir-Sen Eğitimciler Üyesi Sendikası kurucumuz Mehmet Akif İnan’ın önderliğinde 1992 yılında kuruldu. Bilenler bilir, bilmeyenler için anlatayım. Eğitim Bir Sen-Eğitimciler Birliği Sendikasını, Memur-Sen’i sadece bir sendika olarak görmüyoruz, değerlendirmiyoruz. Kurucumuzda öğle değerlendirmedi. Kendi ifadesiyle dini ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun. İnancı ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, kim mazlumsa, kim zulme uğramışsa, kim haksızlığa uğramışsa, onun yanında olmak, onun dertlerine ilaç olmak amacıyla bu sendika ortaya çıktı.


Tabi ki çalışanların özlük haklarını korumak, daha ileriye götürmek görevlerimizden en önemlisi ama bunun yanında biz değerler sendikacılığı yapıyoruz. Değerleri önemsiyoruz, kurumlarımızı önemsiyoruz, devletçilik yapmıyoruz ama devletimize bağlıyız. Devletimiz ile beraber, hak ile beraber, halk ile beraber devletimizle beraber vesayetin karşısındayız. Darbecilerin karşısındayız, hakların, özgürlüklerin, temel insan haklarının yanındayız. Son 1 yıldır bizi medyadan takip eden arkadaşlar varsa bunu çok iyi biliyorlar. Türkiye çapında ve Bilecik’te yaptığımız eylemlerle, söylemlerle Türkiye’ye temel insan hakları konusunda bir öncü rolü üstleniyoruz. Memur Sen Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Örgütüdür. İlimizde 2300 Eğitim çalışanımız içersinde 1000’e yakın üyesiyle hem yetkili hem de etkili, hem kendi işkolumuzda hem de sosyal alanda sosyal projeleriyle etkili bir sendikayız. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Yeni gelen arkadaşlarımıza camiyamıza, ilimize hoş geldiniz diyorum.  ”dedi.

Türkiye genelinde öğretmen hatıraları yarışmaları düzenleyen Eğitim Bir-Sen’in Bilecik’ten de dereceye giren eserleri, yazıları yayınlandığı açıklandı. Kelebeğin rüyası isimli,  kitap ile günün anlam ve önemini ifade eden üzerlerinde isimleri ve göreve başlamaları olan tarihlerinin yazıldığı kalem ve kitap hediye edildi. 

Düzenlenen programa Ak Parti Bilecik Milletvekili KİT Komisyon Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve şube müdürleri ve sendika üyeleri katıldı.

Editör: TE Bilişim