Bilecik Valiliği, Şeyh Edebali Üniversitesi ve Kültür Konseyi’nin ortaklığında “Boydan Devlete Osmanlı Söğüt’ten İstanbul’a Sempozyumu” düzenlenecek.

14-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyum açılış ve protokol konuşmaları ile başlayacak.Başkanlığını Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İbrahim Taş’ın yapacağı ilk oturumda, “Eski çağdan Osmanlı’nın kuruluşuna uzanan gelişmeler” tartışılacak.

Prof Dr. Mehmet Şeker’in başkanlığında düzenlenecek olan 2’nci oturumda, “Selçuklu Yönetim Siteminin Anadolu’daki yansıması” masaya yatırılacak.

3’üncü oturumda Prof. Dr. Birsel Küçüksipahioğlu’nun başkanlığında “Fetih Ruhunda devlet yapısına intikali” başlığı altındaki tartışma gerçekleşecek.İlk günkü program bu şekilde sonlanırken, 15 Kasım 09.30’da başlayacak olan sempozyumun 4’üncü oturumu Prof Dr. Ahmet Ağırakça’nın başkanlığında başlayacak.” Beylikten Devlete” başlıklı sempozyumun 5’inci oturumu ise Prof Dr. Hayati Develi’nin başkanlığında “Uç Beyliği’nden Sancak ve Devlet Oluşa” konusu tartışılacak.

Öğleden sonraki oturum da ise Prof. Dr.Ferudun Emecen’in başkanlığında, “Bölgenin önemi üzerine ‘Bilecik/Söğüt’ sempozyumu gerçekleşecek.

Sempozyumun 6’ncı oturumunda ise Dr. Metin Eriş’in başkanlığında “ Devleti Yaşatan Ruh” sempozyumu düzenlenecek.Sempozyumun 6’ıncı ve son oturumunda ise kapanış gerçekleşirken oturumun başkanlığını Vali Bilal Şentürk yapacak.

Diğer yandan 16 Kasım tarihinde ise Söğüt İlçesi’ne gezi düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim