Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 78’inci yılında tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de törenlerle anıldı. 10 Kasım sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, siyasi partilerden; AK Parti, CHP, Demokrat Parti,Vatan Partisi ve sivil toplum örgütlerinden Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Kadınlar Birliği, 1903 Beşiktaşlılar Derneğinin çelenklerini anıta sunmalarının ardından, saat 09.05’te, sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü anma programı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde devam etti.Saygı duruşu ve İstikjlala Marşının okunması ile başlayan program  Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meryem Avcu’nun açılış konuşması ile başladı.

Avcu, “Yaşadığı süre içerisinde Türk milletinin varlığı ve bütünlüğü için büyük fedakarlıklarda bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha en derin saygıve sevgimizle anıyoruz.” dedi.

Avcu’nun konuşmasının ardından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının konu edildiği snevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı orotoryo eşliğinde Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.



Editör: TE Bilişim