Cafer Elmas

İçişleri Bakanlığı'nın atama kararıyla Burdur Emniyet Müdürlüğüne atanan Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru'ya veda yemeği düzenlendi.

Polisevi'nde düzenlenen veda yemeğinde renkli kareler yaşanırken, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik’in çalışılmak istenen en güzel yerlerden birisi olduğunu söyledi. Özüdoğru, görev süresince tüm personelini kendi çocuğu gibi gördüğünü belirterek, “onların aileleri ile birlikte huzur içerisinde mesai geçirmeleri için çaba sarf ettik. Halkımız için geceleri ne kadar huzur ve rahat içerisinde uyuyorlarsa biz de kendimizi vicdanen o kadar rahat hissetmek için gayret gösterdik. Birisinin bir sıkıntısı varsa, güvenlik açısından bir sorunu varsa kendi sorunumuz olarak bildik” dedi.

Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, gecede yaptığı konuşmada, “Bir hafta önce İl Özel İdare Genel Sekreteri Musa Bey'in veda yemeğine katıldığımızda 5 gün sonra da kendim için veda yemeği yapılacağı aklımın ucundan geçmezdi. Ama biraz önce sayın valimizin dediği gibi, devlet memuriyetinde özellikle de bizim teşkilatımızda yarın ne olacağını bilmediğimiz bir çalışma sistemimiz var. Ama hiçbir şey olmayacakmış gibi de önümüze koyduğumuz hedefleri bir bir gerçekleştirmek için çalışmak zorunda olduğumuzun da bilincindeyiz. Sanki yarın ayrılacakmış gibi düşünmek bir yana hiç ayrılmayacakmış gibi de çalışmalarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Ben Bilecik'e gelmeden önce Bilecik'i insani yapısını tanımıyordum. Ama geldikten sonra çalışmak istediğimiz en güzel yerlerden birisi olduğunu gördüm. Nedenine gelince; dışarıdan fazla göç almamış ama ekonomik durumu iyi, halkın refah seviyesi güzel, teşkilat personelimiz güzel, kurum amirlerimiz ve müdürlerimiz son derece uyum içerisinde.

Çalışmak isteyip çalışabileceğimiz en güzel yer olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz 20 ay içerisinde kurum müdürlerimizle birlikte çok güzel ortam olduğunu gördüm. Teşkilat personelimizden çok memnunum. Bütün personelimizi kendi evladımız gibi, kendi çocuğumuz gibi gördüm. Onların aileleri ile birlikte huzur içerisinde mesai geçirmeleri için çaba sarf ettik. Halkımız için geceleri ne kadar huzur ve rahat içerisinde uyuyorlarsa biz de kendimizi vicdanen o kadar rahat hissetmek için gayret gösterdik. Birisinin bir sıkıntısı varsa, güvenlik açısından bir sorunu varsa kendi sorunumuz olarak bildik. Evlatlarımız geleceği için, halkımızın huzuru ve güvenliği için bütün arkadaşlarımızla birlikte hiçbir ayrıma tabi tutmadan en alt rütbedeki bekçi ya da teknisyen yardımcısından, komiserinden, amirinden müdürüne kadar bütün arkadaşlarımın özveri ile çalıştığını gördüm. Gerek il merkezinde olsun gerek ilçelerde olsun şuana kadar memnun olmadığım veya şikâyet edeceğim personel göremedim. Çalış dedik, çalıştılar. Mesaiye devam et dedik, ettiler. Bir sürü zorluklara rağmen özveri ile çalıştıklarını gördüm. Bizleri, teşkilatımızı halkımızın polise karşı olan güven duygularını sarsmadıkları için özellikle personelimize teşekkür etmek istiyorum.

İnşallah bundan sonra da aileleri ile birlikte, çoluk çocukları ile birlikte güzel bir yaşamları olur. Bugün buradayız, yarın başka yerdeyiz, bilemiyoruz artık. Ama Bilecik'te güzel hatıralarla anılacağımız düşüncesindeyim. Bundan önce bir 10-15 sene önce cep telefonları çıkmadan önce yanımızda ajanda taşırdık, telefonları kaydederdik, belki 15-20 belki 40-50 tane bir telefon numarası vardı. Ama cep telefonumuza yaptığımız kayıtlarla her gün 300-500-1000 yani yüzlerce telefon numarası kaydediyoruz. Her gittiğimiz yerde değişik dostluklar, değişik arkadaşlar ediniyoruz. Bunlarla irtibatlarımız devam ediyor. Bizim memuriyetin güzel yönlerin bir tanesinin de bu olduğu düşüncesindeyim. Bundan belki 20 sene önce çalıştığımız yerdeki dostlarımızla, ahbaplarımızla hala görüşüyoruz. Bundan sonra çalışacağımız yerlerde de aynı dostluklar ve ahbaplıkları edineceğimiz düşüncesindeyim. Bilecik'te de kaldığımız süre içerisinde belki telefon rehberimize yüzlerce kişi kaydettik. Bunlarla da irtibatımızın devam edeceği, şikayet edebileceğimiz hiçbir sorunun olmadığını, hiçbir vatandaşımızın olmadığını, güzel dostlukların olduğu düşüncesindeyim. Bu duygular, düşüncelerle herkese Allahü Teala alınının ak bir şekilde bulunduğu yerde görevini tamamlayıp daha iyi yerlere nasip etmesini temenni ediyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bize bu imkanı sağlayan bu güzel ortamları sağlayan, çalışma ortamını sağlayan diğer kurum müdürlerimize, herkese özellikle de vedalaşma imkanı bulamadık, halkımızla, birçok kişiyle vedalaşmak istiyorum. Çok kısa bir süre, Salı günü öğrendik, öğrendikten sonra 2 gün Ankara'da seminer programımız oldu. Dün akşam geldik, ilişiği kesip kurula gitmemiz gerekiyor. Sizlerin vasıtasıyla, basınımız vasıtasıyla halkımızdan helallik istiyoruz,bundan sonraki yaşamınızda gerek personelimize gerekse Bilecik'imize hayırlı, güzel günler temenni ediyorum. İlçelere gitmek istiyordum, ilçelere gidemedim. Personelimizle vedalaşamadık, arkadaşlarımız vasıtasıyla onlara da saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Sayın valim, sayın garnizon komutanım, sayın rektörüm, sayın komutanlarım, sayın kurum müdürlerim, sevgili mesai arkadaşlarım, değerli basınımızın temsilcileri, hepiniz hakkınızı helal edin, çok güzel düşünceler ve duygularla ayrılıyorum. Allahaısmarladık diyorum. Sağolun, varolun” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir de memuriyetin tecellisinin bir yerde göreve başlayıp hizmet ettiğini daha sonra başka bir göreve atandığını hatırlatarak, "Bu tür ayrılışlar olmasa belki müdürümüzün burada çalışma fırsatı olmayacaktı. 20 aylık hizmet süresinin 11 ayında birlikte çalıştık. Görevini seven, uyum konusunda büyük başarı sağlayan hem kendi teşkilatıyla hem diğer birimlerle hem de Bilecik halkıyla göstermiş olduğu uyumuyla burada iz bıraktı. Beraber çalışmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. İlimizin asayiş hizmetlerine vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru için verilen veda yemeğine Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İlçe Emniyet Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile personel katıldı.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, Tuğgeneral Koç, Alpay Sır, Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan ve Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner tarafından Eyüp Özüdoğru'ya çeşitli hediyeler verildi. 

Editör: TE Bilişim