Bilecik Arena programında siyasete ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin, yerel bazda erken seçim olması durumunda yeniden aday olacağının sinyalini verirken 2024’e kadar tüm planlamaları yaptığını ve enerjisini bu yönde kullanacağını belirtti.

“Ben 2024e kadar ne yapabileceğimi biliyorum” şeklinde sözlerine devam eden Başkan Şahin,

“2024 erken seçim olur mu? Olur, ama ben yerelde olmaz diye düşünüyorum.Erken seçim en geç 1 yıl içinde olur ancak yereli ilgilendirir mi,ilgilendirmez mi? benim fikrime göre yerel devam eder 2024’e kadar diye düşünüyorum çok olağan üstü şeyler olmazsa.Velev ki sizin dediğiniz gibi oldu.Hani yerelde genelde aynı olmuştu ya 99’da,aynı anda oldu ben aday olacak mıyım? diye soruyorsunuz.Ben 2024e kadar ne yapabileceğimi biliyorum.Dedim ya o zaman bitecek. Çok uzun plan yaparsanız hayta sıkıcı olur. Benim hayatım biliyorsunuz değişikti.İşte yurtdışı var, akademisyenlik var, iş adamlığı var, müteahhitlik var,bürokratlık var.Ben değişken bir adamın.Ben o kadar uzun vade planlamam bana o zaman hayat sıkıcı olur. Size de tavsiye etmem yani uzun plan yapmayın hayat sıkıcı olur.” dedi.

Uzun süre siyasette görev almanın da yanlış olduğunu söyleyen ve bu yönde yenileşmenin sürekli hale gelmesini ve gençlerin siyasette daha aktif olması gerektiğini belirten Başkan Şahin,

“Koltuklara yapışan idareciler kötü bir şey değil mi? Yani yeni kan ,yeni değişim ,yeni gençler.İyi olan bu bence gençleşme anlamında söyledim ben bunu. Yani vurgulamaya çalıştığım mesela ben 59 yaşındayım,59 yaşında biri yerine 35-40 yaşlarında biri gelse çok daha iyi olmaz mı ?” dedi.

Dünyanın sürekli bir değişim halinde olduğunu belirten Başkan Şahin dünya siyasetindeki gençleşmeye de vurgu yaptı. Dünyadan verdiği örnekler bazında kadınlarında siyaseten üst yönetici kadrosunda görev alması gerektiğinin altını çizen Başkan Şahin,“Dünya hızla değişiyor. Dünyada, Avrupa’da yeni başbakanları görüyor musunuz? Yeni Zellanda Başbakanı kadın kaç yaşında? İtalya’daki kaç yaşında? Kanada da ki kaç yaşında? Dikkat edin; 40 yaş altında insanlar geliyor.Çünkü dünya çok hızlı gelişiyor. Bizim örneğin o internet dünyasına adaptasyonumuz çok zor yani bu yaştan sonra. Bırakalım sadece Bilecik’i değil dünyayı gençler ve birazda kadınlar yönetsin. O zaman daha iyi olacak, hep ihtiyarlar yönetti, erkekler yönetti dünyanın halini görüyorsunuz. Demek ki bir hata var burada.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim