İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarıyla birlikte 2015 yılı bütçe görüşmeleri de başladı. İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan bütçe tasarısına göre 2015 yılında ilimizin gelirleri ve giderleri 21’er milyon lira olarak öngörüldü. Meclis üyelerine sunulan bütçe tasarısı, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Kasım ayı İl Genel Meclisi toplantılarının ilk gününde, 1’inci gündem maddesi olarak 2015 Mali Yılı Bütçe Tasarısı görüşüldü. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Kasım ayında en az 20 gün boyunca toplantı yapılacağını ve bütçenin görüşüleceğini söyledi. Görüşmelerinin en önemli bölümünün bütçe görüşmesi olduğunu, bununla beraber 2015-2019 strateji planının da görüşüleceğini ifade eden Nalbant, toplam 21 milyon liralık bütçe tasarısıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Bütçe dediğimiz olgu tahmindir. Önümüzdeki yılın tahminlerini yapıyoruz. Bütçe tahminlerden oluşur biliyorsunuz. Bu süreç her yıl Haziran ayında başlar, Tüm kurumların birimlerin görüşleri, ihtiyaçları, talepleri toplanır ve en son mecliste bu karar haline gelir. Gelir kalemlerine göre giderleri planlarız. 64 milyon liralık gider talebi gelmişti birimlerimizden, gelirlerimize baktığımızda bunun karşılanmasının mümkün olmadığı, bazılarının çıkarılması gerektiği ortaya çıktı ve 21 milyon liralık bir bütçe teklifimiz oldu. Bu, İl Encümenimizden de geçti. En son meclisimizde görüşülmek üzere geldi.


Gelir Kalemleri

Öncelikle gelirlere bakarız. Çünkü giderler gelir varsa yapılır. Önemli gelir kalemlerine baktığımızda, önümüzdeki yıl tahsil etmeyi ön gördüğümüz gelirler; 150 bin lira harç gelirleri, (işyeri açma ruhsatları, yol harçları), ikinci büyük kalemimiz 81 bin liralık lojman kira gelirleri, diğer bir büyük gelir kalemimiz 557 bin liralık taşınmaz kira gelirleri, bir sonraki mevduat faiz gelirleri, yani banka faizlerinden elde ettiğimiz gelirler, 2 milyon 370 bin lira, en büyük gelir kalemi de, devletin gönderdiği merkezi vergi gelirlerinden almış olduğumuz pay. Bu pay, büyükşehir belediyeleri kurulmadan önce  %1.2 idi. Şimdi, büyükşehirlerde özel idareler kapatıldığı için bu pay %0.5’e düşürüldü. Nüfusa göre dağıtılıyor biliyorsunuz. Bizim bu sene için aylık ortalamamız 1 milyon 300 bin liraydı. Bu rakam devletin vergi artışına göre önümüzdeki yıl artar. Tahminimiz 1.5 milyona yaklaşır. Ancak biliyorsunuz biz bu meclisimizde 8 milyon liralık bir borçlanma yapmıştık. Daha önce de 1.5 milyonluk bir borçlanma yapmıştık. Bunlar kesileceği için biz vergi gelirimizde artışın olmayacağını ön görerek 1.3 milyon lirayı baz aldık. Bu nedenle önümüzdeki sene 15 milyon 659 bin lira vergi gelirlerimizden pay alacağımızı tahmin ediyoruz. Maden işletmelerinden alınan payımız 1 milyon 900 bin lira tahminimiz. Para cezaları 60 bin lira olmak üzere diğer küçük kalemlerle birlikte 21 milyon liralık bir gelir tahminimiz var.

21 Milyonluk Bütçe Nasıl Dağılacak?

21 milyon liranın dağılımına baktığımızda; Valilik Özel kalem Hizmetleri 150 bin lira, Çevre koruma Kontrol Müdürlüğü 413 bin lira, Destek hizmetleri müdürlüğü 1 milyon 580 bin lira, İnsan Kaynakları 7 milyon 344 bin lira, İmar hizmetleri 36 bin lira, Mali Hizmetler 2 milyon 918 bin lira, plan Proje Müdürlüğü 2 milyon 588 bin lira, Su Kanal Hizmetleri 646 bin lira, Yazı İşleri 657 bin lira, Yol ve Ulaşım Hizmetleri 3 milyon 580 bin lira, Hukuk Müşavirliği 52 bin lira, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü 152 bin lira, Emlak İstimlak Müdürlüğü 85 bin lira, bir de ilçe teşkilatlarımız var. 7 ilçede 795 bin lira ödenek ayırdık. Bunların ayrıntıları bütçe görüşmeleri içersinde göreceksiniz. 1 ay boyunca da tartışılacak.

Nalbant: “Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan %20 pay artık kaldırılmalı”

İl Özel İdaresi’nin bütçesinden Milli Eğitim’e zorunlu olarak ayrılan %20’lik pay ayrıldığını hatırlatan Nalbant, bu uygulamanın artık kalkması gerektiğini söyledi. Nalbant şöyle konuştu: Bana göre bunun kalkması lazım artık. Çünkü özel idareler başka illerde kapandı. Onlardan pay ayrılmıyor ama küçük illerdeki özel idareler bütçelerinden %20 pay ayırıyor. 21 milyon liranın %20’si 4 milyon lira eder. Biz kendi yolumuzu köprümüzü yapamazken Milli Eğitim okullarına yardım yapmak için ayırıyoruz bu parayı. Bu güzel bir uygulamaymış, Osmanlı’dan gelen tarihi bir kanun bu ama artık o aşamayı aştık diye düşünüyorum. Mili Eğitimin altyapı yatırımlarına Milli Eğitim Bakanlığı bizden daha iyi kaynak ayırabiliyor. Biz kendimize 3-4 milyon liralık yatırım yapamazken buraya ayırmak ne kadar doğru? Bu da artık bir tartışma konusu olarak Türkiye gündemine girmeli diye düşünüyorum.”


Bütçenin %40’ı Yatırıma Ayrıldı

Doğrudan bir yatırımlarının olmadığını söyleyen Nalbant, Özel idarenin akaryakıt alımının da yedek parça alımının da bir yatırım olduğunu söyledi. Nalbant konuya şöyle açıklık getirdi: “Çünkü biz yollarımızı kendi araç gerecimizle yapıyoruz. Yedek parça alımında bizim yatırımımızdır. Köylere yaptığımız yardımlar, birliklere yapışan yardımlar bizim yatırımımızdır. 7 milyon 971 bin lira yatırım ödeneği var. Bütçemizin yaklaşık %40’ı kadar bir yatırım yapabileceğiz diye düşünüyorum. Bütçemizin ve önümüzdeki yıl yapacağımız yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum.” Nalbant’ın açıklamasının ardından bütçe tasarısı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Editör: TE Bilişim